Cine este pasagerul cu numărul 1 milion al Aeroportului Cluj în 2016

Cine este pasagerul cu numărul 1 milion al Aeroportului Cluj în 2016
Pasagerul cu numărul 1 milion din acest an al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj este un clujean, care tocmai s-a întors din concediul petrecut cu familia în Grecia.

Acesta se numeşte Marius Pop şi a fost premiat de sponsorii evenimentului, marele premiu fiind un sejur tot pentru două persoane şi tot în Grecia, însă în perioada mai - iunie 2017. De asemenea, au fost premiaţi şi pasagerii cu numerele 999.999 şi 1.000.001.

Anul viitor, reprezentanţii aeroportului clujean speră să atingă 1 milion de pasageri chiar în luna iunie. Anul acesta, pragul de 1 milion de pasageri a fost atins cu o lună mai repede decât în 2015, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrat în primele 8 luni ale anului 2016.

Reamintim că primul pasager cu numărul 1 milion înregistrat pentru prima dată pe Aeroportul Internațional Cluj a fost premiat de către actualul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tișe,  în luna decembrie a anului 2010.

„Atingerea acestui prag semnificativ, de 1 milion de pasageri, mult mai devreme comparativ cu alţi ani, nu este deloc o surpriză pentru mine. Ea este rezultatul atâtor ani de muncă şi de investiţii în infrastructura Aeroportului „Avram Iancu", investiţii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al ţării şi unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice atât a judeţului Cluj cât şi a întregii regiuni" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, prezent la ceremonie.

 David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj a declarat la rândul său: „Atingerea pragului de 1 milion de pasageri cu o lună mai devreme față de anul trecut este o dovadă a trendului ascendent de creștere a traficului aerian. Până la finalul anului ne așteptăm ca traficul să depășească 1,8 milioane de pasageri.

Amintim că Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj a înregistrat în primul semestru din 2016 un trafic de pasageri de 753.517 pasageri, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea se datorează eforturilor făcute de aeroport pentru atragerea de noi companii, introducerea de noi destinații și creșterea numărului de frecvențe.

 

Etichete
Comenteaza