CINE SUNT MOȚII? Huedin nu este în Țara Moților, nici măcar Belișul

CINE SUNT MOȚII? Huedin nu este în Țara Moților, nici măcar Belișul

Multă lume încurcă zonele etnografice, inclusiv artiști de muzică populară, oameni de cultură, în mod voit, sau nu, ceea ce este foarte grav.

''Dragilor, multă lume încurcă zonele etnografice, inclusiv artiști de muzică populară, oameni de cultură, în mod voit, sau nu, ceea ce este foarte grav !

Am văzut multe cazuri...unii cântau și aclamau pe scenă, în Huedin de exemplu, că: " suntem în Țara Moților " Greșit fraților! Huedin nu este în Țara Moților, nici măcar Belișul, așa cum nici Spania nu este (în) România, deși deja sunt acolo milioane de români / cetățeni români. Să nu mai confundăm lucrurile stimabili artiști de scene! Să nu mai mințim și să răstălmăcim istoria după bunul plac și după faptul că ești aplaudat ca "mare artist" !
Idem am observat pe scenă la Festivalul Fructelor și Ciupercilor de Pădure de la Dealu Negru, comuna Călățele, acum vreo 3 ani... O doamnă artistă și nu numai, striga in microfon : aici in Țara Moților..." Doamnei artiste îi recomandăm să studieze, sau să se limiteze strict la cântat.
Propaganda falsă și minciuna nu fac cinste nimănui.
Vă rugăm să nu mai induceți în eroare oamenii !
Mulțumim !

Harta provine dintr-o lucrare de specialitate'', transmit cei de la Tara Calatei.

Comenteaza