Ciolacu: Revendicările fermierilor, REZOLVATE aproape 99% / Negocieri la RCA şi acciza la motorină

Ciolacu: Revendicările fermierilor, REZOLVATE aproape 99% / Negocieri la RCA şi acciza la motorină
| Foto: colaj foto sursa: ZIUA de CLUJ, hotnews.ro

Clujul a fost luat cu asalt de fermieri și transportatori în 15 ianuarie. Ce a declarat luni seara premierul Marcel Ciolacu despre negocierile cu protestatarii.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că 99% dintre solicitările fermierilor au fost rezolvate, menţionând că, în privinţa transportatorilor, sunt negocieri în continuare privind RCA şi acciza la motorină.

„Aproape 99% dintre solicitările de la Ministerul Agriculturii s-au închis. Ce îmi este mie ciudă este că 90% dintre ele erau bugetate pe anul în curs. Era normal că nu am avut timp, niciun ministru nu putea să aibă timp în trei zile, patru zile să le şi promoveze ca hotărâri de guvern sau ordonanţe sau, dacă e nevoie de legi, în Parlament. (…)

După întâlnirile de astăzi de la minister cu protestatarii, au fost întâlnirile de ieri cu protestatarii din stradă, au fost astăzi cu marile asociaţii, deci pentru prima oară s-au luat în vedere ambele categorii, şi marii fermieri şi micii fermieri, toate problemele au fost rezolvate, şi cu creditarea şi cu subvenţionarea pe care o avem la motorină, care e de 1,63, anul trecut chiar a fost cu încă 2 lei la 50% din consum„, a afirmat Ciolacu, la Antena 3 CNN, citat de tvrinfo.ro

Premierul Ciolacu a declarat legat de revendicările transportatorilor că există în continuare negocieri privind RCA și că incidenţa de acum, de aproape 20% în România, este cea mai mare din Europa.

„Sunt lucruri mărunte acumulate în timp care au creat frustrare mai ales pentru micii transportatori. Au apărut nişte impedimente de a desfăşura activitatea, o hărţuială, până la urmă, căutată de către autorităţi, lucruri pe care le-am îndreptat şi s-a găsit toată deschiderea şi din partea mea. La transportatori avem în continuare această negociere în ceea ce priveşte RCA, unde, în seara asta, din câte ştiu eu, preşedintele ASF a avut discuţii cu anumiţi transportatori şi au găsit anumite amendamente legislative pe care şi le asumă preşedintele ASF.

Rămâne ca şi eu să stau de vorbă cu asiguratorii, să vedem limitele în care ne putem încadra şi pe care şi dânşii le pot accepta, un lucru corect. Mi se pare mult cât este RCA-ul acum, chiar dacă avem o incidenţă de aproape 20%, cea mai mare din Europa, de departe, la traficul de camioane, dar împreună încercăm să găsim soluţia cea mai bună”, a adăugat Ciolacu.

Comenteaza