Clădire SF cu proiecţii tridimensionale inaugurată mâine la Cluj

Clădire SF cu proiecţii tridimensionale inaugurată mâine la Cluj
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va inaugura un nou imobil care include o tehnologie inovativă prin care terapeuţii pot fi proiectaţi tridimensional la mii de kilometri.

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va inaugura un nou imobil. Complexul CAMELOT este format din clădirea Avalon, funcţională deja şi care găzduieşte Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală, unde se află laboratorul Cubul Virtual, dar şi un amfiteatru în aer liber.

"Laboratorul este o instalaţie în care eşti proiectat la distanţă. O astfel de tehnologie nu mai există în România", spune directorul laboratorului, psihologul Daniel David. Echipamentul a costat 80.000 de euro şi a fost asigurat de Eon Reality, aceeaşi companie care a furnizat şi cubul virtual, inaugurat în urmă cu un an la Cluj. "E o tehnologie foarte nouă. Am testat-o pe câţiva pacienţi pentru a o compara cu terapia clasică. În procesul terapeutic nu apar diferenţe: poţi face terapie cu cineva din Statele Unite fără să fiu neapărat acolo", a spus David pentru ziuadecj.ro. El spune că a pregătit deja, pentru primăvara anului viitor, o conferinţă prin care terapeuţii pot fi instruiţi de formatori profesionişti din Statele Unite.  "În primăvară încercăm o colaborare cu institutul "Albert Elis" din Statele Unite", a spus el.

UBB a ales numele laboratoarelor, spațiilor şi programelor după modelele altor universităţi şi instituţii de cercetare de prestigiu, astfel încât să fie atât acronime ale activităţilor academice proprii cât şi semnificaţii universale care corespund valorilor asumate de şcoala clujeană de psihologie clinică şi psihoterapie.

 

 

Comenteaza