Foto Cluj: Festivalul Plăcintei - o nouă ediție de succes

Cluj: Festivalul Plăcintei - o nouă ediție de succes
| Foto: Facebook.com/Traditii clujene
Cluj: Festivalul Plăcintei - o nouă ediție de succes
Cluj: Festivalul Plăcintei - o nouă ediție de succes
Cluj: Festivalul Plăcintei - o nouă ediție de succes

Duminică, 28 iulie 2024, comuna clujeană Bobâlna a fost gazda celei de-a doua ediții a „Festivalului Plăcintei”. Au participat sute de persoane.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), sub egida Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna. Festivalul a reunit comunitatea locală într-o manifestare dedicată promovării gastronomiei, obiceiurilor și culturii tradiționale.

Iubitorii gastronomiei tradiționale au avut ocazia să savureze cele mai delicioase plăcinte, pregătite cu drag de locuitorii harnici ai comunei Bobâlna.

Activitățile au început la ora 12:30 cu o slujbă de Te Deum la Monumentul Eroilor din centrul comunei. De la ora 14:00, festivalul a continuat cu un spectacol folcloric, susținut de artiști și ansambluri de renume.

Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat Traian și Valeria Ilea, Mărioara Sigheartău, împreună cu Grupul vocal „Tradiții bistrițene”, Cosmin Mocean, dar și tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Alesia Rus, Ștefan Suciu, Denisa Giurgiu, Cristian Mezei-Pop, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Raluca Drule, Alexandru Crișan, Ariana Sandor, Paul Sâmbotelecan și Paula Roberta Pașca.

De asemenea, au urcat pe scenă și tinerii interpreți din zonă: Hărănguș Ștefania, Coroian Maria și Crișan Natalia Dariana.
Momentele de joc tradițional au fost prezentate de membrii Ansamblului Folcloric „Miorița” din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului, cu sprijinul Asociației „Porți către Suflet”, au avut loc ateliere pentru copii, unde aceștia au învățat sculptură, pictură, desen și țesut.

Comenteaza