Cluj-Napoca e în scenariu galben, dar la Sala Polivalentă a fost petrecere cu "casa plină"

Cluj-Napoca e în scenariu galben, dar la Sala Polivalentă a fost petrecere cu "casa plină"

Deși Clujul se află în scenariul galben, de vineri, fiind depășit pragul de incidență de 2 la mia de locuitori, și existând restricții de participare la evenimente, la Sala Polivalentă, sâmbătă noaptea, a avut loc Discoteca '80, la care au participat mii de persoane. 

"Am petrecut CELE MAI FRUMOASE 6 ORE împreună, iar pentru asta VĂ MULȚUMIM! Am dansat, am cântat, ne-am emoționat și ne-am bucurat tare mult să vă avem din nou alături! Vă lăsăm această imagine aici - să ne rămână mereu în gând și-n suflete seara aceasta memorabilă'', au transmit organizatorii evenimentului, pe scena căruia au urcat BONEY M, The Show–a tribute to ABBA, GAZEBO, JOY, FR DAVID și ERUPTION. 

Înainte de eveniment, organizatorii comunicau că, ''în ciuda faptului că în zilele precedente au apărut știri conform cărora Cluj-Napoca se pregătește de scenariul galben și se vor impune restricții noi, acestea NU VOR AFECTA organizarea DISCOTECA ’80, deoarece potrivit reglementărilor epidemiologice în vigoare, desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de concerte SUNT PERMISE cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului (care e în conformitate cu numărul biletelor vândute) și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența în localitate ESTE MAI MICĂ SAU EGALĂ cu 3/1.000 de locuitori. Astfel, concertul Discoteca ’80 VA AVEA LOC! (conform Hotărâre de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, Art. 1, nr. 7-8.)''. 

"Fiecare posesor al unui bilet trebuie să treacă printr-un proces de CHECK-IN, care va însemna controlul prin scanare a:  certificatului de Digital EU Covid Green Passport pentru vaccine SAU  rezultatului negativ al unui TEST RAPID ANTIGEN (nu mai vechi de 24 de ore, emis de către o unitate medicală autorizată) SAU rezultatului negativ al unui TEST PCR (nu mai vechi de 72 ore) SAU dovezii că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 (certificat digital EU green passport). Împreună cu aceste documente se va verifica un act de identitate alături de un bilet de intrare valid. Recomandăm efectuarea testelor antigen la centrul de testare amenajat la Sala Polivalentă BT Arena'', mai spuneau organizatorii. 

Conform noilor restricții anunțate, sâmbătă, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj:

- Se permite organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Regulile de acces la eveniment precizează că acesta „este permis persoanelor care prezintă rezultatul unui test ANTIGEN negativ (din ultimele 24 de ore) sau un test PCR negativ (din ultimele 72 de ore) sau persoanelor cu certificatul de VACCINARE EU GREEN sau persoanelor care au suferit de COVID și se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Comenteaza