Cluj-Napoca, în topul celor mai fericite orașe din lume

Cluj-Napoca, în topul celor mai fericite orașe din lume
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

România se află în clasamentul primelor 250 cele mai fericite oraşe din lume, potrivit celui mai recent top Happy City Index 2024.

Cluj-Napoca şi Braşovul sunt singurele oraşe din România care se regăsesc în acest top, ocupând poziţiile 195 şi, respectiv, 220, scrie Mediafax.

Potrivit clasamentului Happy City Index, evaluările recente ale oraşelor din întreaga lume au evidenţiat complexitatea determinării unui singur „cel mai bun” oraş pentru fericire datorită unor factori care influenţează satisfacţia rezidenţilor şi calitatea vieţii.

Pentru a fi eligibile să fie luate în considerare pentru realizarea clasamentului, oraşele trebuiau să aibă cel puţin 300.000 de locuitori, deşi au fost adăugate şi cele „ale căror realizări le disting substanţial de altele”, au explicat cercetătorii.

Toate au fost clasate pe baza a cinci domenii care „au un impact direct asupra fericirii”: cetăţeni, guvernare, mediu, economie şi mobilitate.

Ce oraş se află pe primul loc

Podiumul este ocupat de oraşul Aarhus, din Danemarca, fiind urmat, pe locul al doilea, de Zurich – Elveţia, şi Berlin – Germania, pe locul 3.

Primele 10 poziţii din clasament sunt ocupate de alte oraşe din aceste trei ţări, printre care Copenhaga, Munchen şi Geneva. Finlanda se află pe primul loc în clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia.

Comenteaza