Cluj Pride, primul festival al comunităţii LGBTQ+

Cluj Pride, primul festival al comunităţii LGBTQ+
Primul festival LGBTQ+ din Cluj-Napoca a început miercuri, 28 iunie 2017, iar sâmbătă, 1 iulie 2017, este programat un marș al solidarității prin centrul oraşului.

"Cluj Pride este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania, care își dorește să încurajeze participarea persoanelor LGBTQ+ în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre", spun organizatorii festivalului clujean. 

Miercuri, 28 iunie

15-18: Queer Lounge - Parcul Central
17-19, Club Delirio: Atelier de bannere și tricouri #spunedrept
19-21, Casa Tranzit: Proiecția documentarului Gender Reveolution: A Journey with Katie Couric realizat de „National Geographic Channel" - 2017. Proiecție urmată de dezbatere: "Cum este abordată identitatea de gen în România lui 2017?" 
20-22, Club Delirio: Queer Trivia 
21-22, Casa Tranzit: Coming out stories / Queer à la Cluj. Les Sisterhood Cluj găzduiește o seară de povești LGBTQ din Cluj, un cerc deschis de împărtășit experiențe de viață. Poți veni să îți împărtășești povestea sau doar să asculți. O seară informală facilitată de Ruth Borgfjord. 

Joi, 29 iunie

15-18: Queer Lounge - Parcul Central
15-17, Insomnia Café: "Tackling Homophobic Extremism: Developing Effective and Targeted Counter-Narratives." Workshop în limba engleză pentru activiști și nu numai. 
17-19, Club Delirio: Atelier de bannere și tricouri #spunedrept
19-21, Casa Tranzit: "Protecția cuplului de același sex" - despre drepturile persoanelor LGBTQ+ din România în prezent și parteneriatul civil - o discuție cu activiștii Diana Sabău și Vlad Popa. 
21-22, Casa Tranzit: "We Stand Together Romania" - prezentarea proiectului "We Stand Together Romania" și proiecția scurtmetrajului cu același nume, urmată de discuții. Împreună cu Iulia Merca, inițiatoarea proiectului, schimbăm idei, facem networking, și găsim modalități noi de a ne implica în susținerea comunității LGBTQ. 
22-05, Club Delirio: - petrecere Ladies First

Vineri, 30 iunie

15-18, Spațiul A-casă: Gătim la ceaun
19-21, Casa Tranzit: "Drepturi LGBTQ+ și discursul urii în spațiul public românesc" - workshop cu Andra Camelia Cordoș (activist Go Free și membru al Comitetului Național Coordonator al Campaniei No Hate Speech Romania) și Ioana Trană (avocat). 
21-22, Casa Tranzit: Seară de scurtmetraje LGBTQ+ românești.
23-05, Club Delirio: petrecere LGBTQ+

Sâmbătă, 1 iulie

10-12, Podul Garibaldi: Marșul #spunedrept - vom protesta pașnic, în tăcere, pentru recunoașterea drepturilor comunității LGBTQ+ din România și revendicarea spațiului public prin dialog și solidaritate, purtând tricouri albe cu mesajul #spunedrept și pancarte în formă de „speech bubble".

12-18, Club Delirio: Brunch activist prelungit. Cafeaua din partea casei
23-05, Club Delirio: petrecerea oficială de închidere a festivalului comunitar Cluj Pride 2017

Duminică, 2 iulie

14-18, Pride în parc! Duminică ne relaxăm în cadrul unui picnic cu activități sportive în parc! Ne întâlnim cu colegii de la "Q Sports România" în cadrul unui meci amical de baschet. Noi aducem mingi de baschet, tu vino cu cheful de zbenguială.

28 iunie - 2 iulie, Insomnia Café: We Stand Together Romania - expoziție foto cu mesaje de solidaritate cu comunitatea LGBTQ+, transmise din lumea întreagă. O expoziție organizată de Iulia Merca.

 

Comenteaza