Video Cluj: Vandalism ca "distracție". Doi tineri surprinși de camerele de supraveghere în timp ce aruncau tot ce apucau în lacul unui parc

Cluj: Vandalism ca "distracție". Doi tineri surprinși de camerele de supraveghere în timp ce aruncau tot ce apucau în lacul unui parc
| Foto: Gherlainfo.ro

În județul Cluj, cazurile de vandalism sunt tot mai frecvente. Recent, într-un parc din municipiul Gherla, mai mulți tineri au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce provocau distrugeri în zonă.

În noaptea de joi spre vineri, un grup de tineri s-a adunat în parcul mare din Gherla și a distrus jardinierele de pe balustrada lacului, aruncându-le în apă, conform Gherlainfo.

Coșurile de gunoi și suporturile din beton au avut aceeași soartă, acompaniate de râsetele tinerilor prezenți. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

„Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. Au mai fost cazuri în primăvară, dar atunci nu am putut identifica autorii, deoarece au smuls camerele de supraveghere din zonă. Am instalat altele, iar acum îi poate vedea toată lumea. Se pare că asta și-au dorit, celebritate. E un grup de minori care consideră că așa se distrează în vacanță. Atât timp cât nu patrulează niciun echipaj de ordine, își fac de cap. După comportamentul lor și după cum râd, nu cred că erau complet lucizi. Oare părinții lor nu sunt preocupați de ceea ce fac? Unde sunt copiii lor la ora respectivă și cu ce se ocupă? Vom depune plângere la poliție în acest caz pentru a se aplica pedepse”, a declarat Izabella Rotar, managerul A.D.P. S.A. Gherla, conform sursei citate.

Rotar a mai recomandat Poliției Locale să patruleze periodic pe jos în zona centrală a orașului și în special în parcul mare, unde se adună tinerii. De asemenea, a sugerat că adolescenții care au prea multă energie ar putea să o consume prin muncă, menționând că pe perioada vacanței, cei care au împlinit 16 ani pot lucra la A.D.P. S.A. Gherla și pot câștiga bani.

Distrugerea proprietății publice este o infracțiune pedepsită de lege cu amendă sau închisoare, de la 3 luni la 2 ani.

Comenteaza