Cluj: Zeci de vitezomani trași pe dreapta în weekend/ Cu cât "zbura" un șofer pe ulița din sat

Cluj: Zeci de vitezomani trași pe dreapta în weekend/ Cu cât "zbura" un șofer pe ulița din sat

Polițiștii clujeni au acționat, sâmbătă și duminică, în vederea creșterii gradului de disciplină în trafic, în special pentru combaterea evenimentelor rutiere negative generate de viteza excesivă.

Astfel, în perioada 4-5 decembrie, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat în vederea creșterii gradului de disciplină în trafic, în special pentru combaterea evenimentelor rutiere negative generate de depășirea limitei legale de viteză.

Scopul activităților a fost este acela ca participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze riscurile la care se expun .

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și județean, pe principalele artere de circulație, atât din zona urbană, cât și rurală a județului.

În urma celor două zile, cu ocazia activităților derulate, polițiștii au aplicat 367 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 209 fiind generate de încălcarea limitei legale de viteză.

Au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 59 de permise, 41 dintre aceste situații fiind generate de abateri aduse regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au retras 11 certificate de înmatriculare.

Cu viteză de autostradă pe ulița din sat

În cadrul activităților derulate, polițiștii au depistat pe DN1C E576, pe raza localității Fundătura, un conducător auto care se deplasa cu o viteză de 135 km/h, pe un sector de drum pe care viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R, fiind luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, polițiștii au depistat un alt conducător auto, pe DN1C, în localitatea Fundătura, rulând cu o viteză de 99 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, acestuia fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Polițiștii vă recomandă să adaptați în permanență viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic, să fiți prudenți în trafic pentru ca siguranța voastră și a celor din jur să nu fie pusă în pericol!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Comenteaza