Cluj, ziua 12: Protestele se extind în Mărăşti GALERIE FOTO

Cluj, ziua 12: Protestele se extind în Mărăşti GALERIE FOTO
Astăzi, la Cluj, a avut loc o nouă rundă de proteste, adunarea fiind ca de obicei în Piaţa Unirii.

"Manifestul de la Cluj" i-a scos şi în această seară, în stradă, pe clujeni. Aceasta este a doisprezecea zi de proteste la Cluj. Ziuadecj.ro v-a ţinut la curent cu tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Unirii.

UPDATE

Ora 17.45: Deşi mai este un sfert de oră până la întâlnirea oficială, peste 100 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Unirii. Pe lângă celebra "Jos Băsescu", acum au apărut şi scandări de laudă la adresa armatei române: "Cinste Alexandru Gheorghe", "Armata e cu noi". O doamnă a venit în costum popular. În acest moment, în primele rânduri sunt tot pensionarii.

Ora 18.04: Manifestanţii cântă "Hora Unirii".

Ora 18.05: Se scandează "Trăiască poporul, jos cu chioru'!"

Ora 18.15 La ora 18 numărul protestatarilor ajunge la aproximativ 200 de persoane. Se scandează "Nu vrem să fim o naţie de sclavi", dar şi alte lozinci, care au fost scandate şi în ultimele 11 seri. Protestarii cer şi azi demisia preşedintelui Băsescu şi a premierului Emil Boc.

"Nu mai putem să suportăm. Toţi cei ce conduc îşi bat joc de popor. Poporul stă în frig şi rabdă. Acum ne cerem drepturile normale ale poporului. Toate partidele care s-au succedat pînă acum şi-au bătut joc de popor", spune unul dintre protestatari, pentru REALITATEA TV Cluj. Acesta are şi o soluţie, "unica", după cum spune el: "Reprezentanţii poporului să fie aleşi în toate instituţiile unde se lucrează cu bani publici şi să aibă drept de veto faţă de orice decizie împotriva poporului".

Ora 18.22 Cei circa 200 de protestatari au început să ţopăie şi strigă "Cine nu sare nu vrea schimbare".

Ora 18.28: Pe cel mai mare mesaj afişat scrie "Soluţia? Creştinismul. Regele Mihai". Alte bannere: "Blonda, piticu' şi chioru' au înfometat poporul", "Vrem democraţie, nu oligarhie" şi "Jos corupţia".

Ora 18.31: Aproximativ zece tineri au afişat mai multe bannere pe care scrie "Jos Partida Romilor" :)

Ora 18.34: Cei aproximativ 400 de protestatari au pornit acum în celebrul circuit Prefectură- Primărie- Casa de Cultură a Studenţilor.

Ora 18.38: Grupul s-a oprit pentru câteva minute la vechea Primărie, pe Bulevardul Eroilor: "Jos Băsescu, Boc cu Guvern cu tot!"

Ora 18.45: Protestatarii s-au oprit încă o dată pe Eroilor şi scandează: "UDMR este sluga PDL!" şi "Pleacă Băsescu, pleacă şi lasă-ne!".

Ora 18.49: Grupul a ajuns la Cinema Victoria unde scandează: "Banii de cultură, i-aţi dat pe băutură!"

Ora 18.53: Protestatarii au încins "Hora Unirii" în jurul statuii lui Avram Iancu.

Ora 18.55: Se încheie "Hora Unirii" în aplauzele celor prezenţi. Se scandează "Unitate naţională!"

Ora 19.00: Se cântă Imnul ţării, dar nu se prea cunosc versurile.

Ora 19.05: Protestatarii rup monotonia mitingurilor şi în loc să meargă spre Prefectură, se îndreaptă spre Dorobanţilor, înspre cartierul Mărăşti. Se scandează "Nu vrem să fim formaţie de  sclavi".

Ora 19.07: În faţa Tribunalului, o nouă pauză: "SRI lasă-ne, bani de educaţie" şi "La puşcărie Băsescu, la puşcărie!"

Ora 19.21: Grupul ajunge la Liceul de Arte Plastice: "Voi daţi afară, tinerii din ţară!"

Ora 19.26: Din informaţiile adunate, se va merge până la noul sediul al Consiliului Judeţean  după care, grupul va lua calea Prefecturii, pe Bulveradul 21 Decembrie. "Mâine, mergem în Mănăştur", a spus unul din maniefstanţi pentru ziuadecj.ro.

Ora 19.33: S-au mai pierdut dintre protestatari pe drum, dar au rămas circa 300 care încet, dar sigur se îndreaptă spre Piaţa Mărăşti, via Dorobanţilor.

Ora 19.46: Protestatarii au ajuns în dreptul Consiliului Judeţean dar nu s-au oprit nici măcar un moment, ci au virat spre sensul giratoriu din Mărăşti.

Ora 19.57 Destul de mulţi oameni privesc pe geam grupul de manifestanţi care trece pe Bulevardul 21 Decembrie. Se scandează "Nu staţi pe balocane, că muriţi de foame!"

Ora 20.20: O ambulanţă SMURD care a trecut cu semnalele luminoase pornite a stârnit uralele manifestanţilor: "Vrem spitale, nu catedrale"

Ora 20.30 Protestatarii au ajuns în faţa Prefecturii, clădire păzită de un cordon de jandarmi. Se scandează împotriva PDL şi UDMR.

Ora 20.50 Manifestanţii ajuns în apropierea Pieţei Uniri şi strigă "Băsescu Traian, primu huligan!".

Ora 20.57 Cei 150 de manifetanţi care au rămas până la această oră au ajuns în Piaţa Unirii şi scandează "Băsescu în celulă, Udrea pe centură".

Ora 21.00 Mitingul a luat sfârşit, întâlnirea pentru mâine rămâne tot la ora 18, în Unirii.

Etichete
Comenteaza