Clujean, lovit în cap cu o piatră de nişte romi în propria curte. De la ce a pornit conflictul

Clujean, lovit în cap cu o piatră de nişte romi în propria curte. De la ce a pornit conflictul
Aceştia veniseră înarmaţi cu saci şi bolovani ca să culeagă nuci din pomii aflaţi în curţile oamenilor.

Dl. Iosif, un bărbat în vârstă de 70 de ani, locuieşte pe strada Meşterul Manole din cartierul Someşeni, bucurându-se de vecinătatea „selectă" a câteva zeci de romi, care şi-au ridicat barăci în zonă.

„Aseară, pe la orele 23:00, m-am trezit cu acoperişul bombardat de pietroaie şi bâte, iar un grup de romi - cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani - aruncau de zor cu ele după nuci. Eu am ieşit în curte şi le-am spus să plece, moment în care o piatră aruncată de unul dintre cei cinci m-a lovit exact între ochi, rănindu-mă. Aşa, plin de sânge am sunat la urgenţă şi salvarea a venit rapid la mine acasă", declară bărbatul.

Între timp, la faţa locului a sosit şi un poliţist care i-a luat bărbatului o declaraţie, îndemnându-l să se prezinte la IML.

După ce l-au consultat, medicii i-au eliberat dlui Iosif un certificat medical în care-i recomandă trei zile de îngrijiri medicale. Cu acesta, bărbatul este hotărât să se prezinte la secţia de poliţie şi să depună plângere împotriva vecinilor lui, romi, cei care - declară el - sub pretextul strângerii nucilor năvălesc, pur şi simplu, în curţile oamenilor din zonă.

Comenteaza