Clujenii nu îşi mai iau concediu medical de frică să nu fie daţi afară VIDEO

Clujenii nu îşi mai iau concediu medical de frică să nu fie daţi afară VIDEO
Teama de a nu fi daţi afară de la serviciu pe timp de criză îi determină pe clujeni să se gândească de două ori înainte de a-şi lua concediu medical. Statisticile spun că, în ultimii patru ani, numărul concediilor de acest fel s-au înjumătăţit, deşi numărul bolnavilor este constant.

Ca să nu îşi piardă o parte din salariu sau bonurile de masă, tot mai puţini clujeni, deşi sunt bolnavi, nu îşi mai iau concediu medical. Doar la cabinetul medical la care mă aflu scăderea este semnificativă. Dacă anul trecut, cel puţin 40-50 de clujeni au cerut concediu medical, anul acesta mai puţin de 20 au avut nevoie de un astfel de certificat.

De la începutul crizei până acum, numărul concediilor medicale a scăzut simţitor în fiecare an.

"Pentru 2011 angajatorii care au sediul social în judeţul Cluj au anunţat la CAS Cluj 120.000 de concedii medicale, comparând cu anul 2008 sunt mult mai puţine. Atunci au fost anunţate 194.000", a spus Crina Grozav, purtător de cuvânt CAS Cluj.

Clujenii recunosc că se tem să îşi ceară concediu şi că ajung să facă acest lucru când nu mai au încotro.

Un angajat care îşi ia concediu medical poate să îşi piardă, în funcţie de tipul certificatului, până la 25 de procente din salariu şi bonurile de masă pentru zilele de tratament.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza