Clujenii s-au îmbulzit la ştranduri GALERIE FOTO

Clujenii s-au îmbulzit la ştranduri GALERIE FOTO
Mulţimi de oameni “cum n-au mai fost din 2006” şi-au petrecut orele cu soare din acest weekend la ştrandurile Clujului, spre bucuria administratorilor care au avut de-a face recent doar cu veri ploioase.

La ştrandul Clujana duminică după-amiază nu puteai să arunci un ac. În Floreşti s-a deschis parţial Aquaparcul "Casa Zânelor", de 800 de locuri, primul din zona Clujului. Apa este încălzită cu panouri solare.

Cearceafurile familiilor venite să se răcorească în apa bazinelor de la ştrandul Clujana erau unul lângă altul şi nu mai erau locuri nici măcar în colţurile terenului, la umbră. "Nu prea aveam chef să ies din casă, am fsot aseară la o nuntă, însă m-am gândit că poate nu o să mai prind în curând un weekend cu soare, aşa că am cedat rugăminţilor copiilor şi am venit", a spus Nicolae B., unul din clujenii care se odihneau la umbră la ştrand. Mulţi tineri care nu au răzbit în înghesuiala din bazinele mari au intrat în cele rezervate copiilor şi, de asemenea, nu mai erau locuri la mesele localului de unde se pot cumpăra produse alimentare şi băuturi. "Din 2006 nu a mai fost aşa lume şi timp frumos. E ceva deosebit", a apreciat Ioan Puşcaş, managerul de la Clujana. "Nu mă aşteptam să fie aşa frumos. De pe la 8 dimineaţa au început oamenii să vină duminică. Luni nu a fost nici o persoană, marţi au fost vreo patru, iar miercuri 50. Au mai fost şi sâmbătă, dar nu se poate compara cu ce a fost duminică", a explicat managerul. Ştrandul s-a deschis de aproximativ o săptămână, iar noutatea verii este o trambulină rotundă pentru copilaşi, amplasată lângă bazinele rezervate lor. "Vară de vară, a plouat şi am adunat doar pagubă. Se consumă apă, curent şi gaz şi dacă nu e vreme de ştrand; când intri în horă trebuie să joci", a mai spus Puşcaş.

La ştrandul Sun înghesuiala era vizibilă de departe. Parcarea obiectivului era arhiplină şi mulţi clujeni şi-au lăsat maşina pe trotuare sau la marginea şoselei. Şi aici bazinele erau neîncăpătoare, iar şezlongurile şi cearceafurile au fost întinse până departe pe terenul înverzit al ştrandului, până aproape de spaţiile pentru sport. "Apa e bună, mi-am întâlnit mulţi foşti colegi de liceu pe aici, e distracţie. Mă bucur că în vara asta nu mai e nevoie să mă duc la solar", a spus Mirela Dunca, o tânără care se bronza pe un şezlong la Sun. Nici aici nu a mai fost atât de mult public de câţiva ani, după cum au apreciat angajatele de la bilete.

Clujenii amatori de distracţie la ştrand la standarde mai apropiate de cele din străinătate au de duminică la dispoziţie nici mai mult, nici mai puţin decât un aquaparc. Se numeşte Casa Zânelor, are mai multe bazine, tobogane de 115, respective 95 de metri lungime şi între cele două terase va fi discotecă în aer liber. "Practic, astăzi nu e deschidere oficială, aceasta va fi doar peste două săptămâni. Ar fi trebuit să deschidem la 1 mai, însă erau multe lucrări de construcţie în aer liber pe care nu le-am putut termina la timp din cauza vremii", a explicat Claudia Aurora Nistor, directorul obiectivului. "Avem un bazin pentru adulţi, la 1,5 metri, cu diverse jocuri de apă, vârtejuri şi hidromasaj. La bazinul pentru copii de la 6 la 14 ani e chiar o nebunie în ceea ce priveşte jocurile de apă şi dotările. Mai avem un bazin pentru copii mai mici, de până la 6 ani", a adăugat Nistor.

Mai funcţionează o terasă cu un bar şi o linie de alimentaţie. Între cele două terase avem un spaţiu pe care îl vom folosi pentru discotecă în aer liber. Când se va încheia sezonul estival activitatea obiectivului se va concentra doar pe localul obiectivului, Laguna Club. Bazinele nu sunt acoperite, însă apa este încălzită cu panouri solare. Şezlongurile, măsuţele şi umbrelele sunt gratuite. În timpul săptămânii intrarea va costa 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii între 6 şi 14 ani. În weekend, preţul este de 40, respectiv 20 de lei. Copiii de până la 6 ani beneficiază de intrare gratuită. Capacitatea obiectivului este de 400 de locuri pe şezlonguri şi 700 de locuri în total. "Instalaţiile, toboganele şi tot ce ţine de aquaparc au fost făcute la comandă, în China. Se pot face abonamente de 260 de lei pentru adulţi şi 130 de lei pentru copii. Dacă oamenii vor să vină în weekend pot doar atunci, accesul va fi limitat pe baza unui card de aquaparc şi club Laguna. În momentul în care se va ocupa 30% din capacitate, intrarea se va face doar pe bază de card. Sunt incluse facilităţi. De regulă, la 10 intrări a 11-a va fi gratuită şi se oferă gratuităţi la consumaţie", a mai precizat directorul noului obiectiv din Floreşti.

 

 

Comenteaza