Clujenii s-au solidarizat cu Alice Rotta

Clujenii s-au solidarizat cu Alice Rotta
Demersul impresionant al acesteia a reunit circa 200 de persoane la “Marşul tăcerii”, care a traversat ieri după-masă Bulevardul Eroilor, în semn de protest faţă de modul în care este guvernată ţara noastră.
Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje ca “În atenţia guvernului 1, 2, 3, 4, Errare Humanum est, perseverare diabolicum”, “Precum iarna nu-i ca vara, nici nu-i cu ţara”, sau “Profesori: promis + 50%, realizat - 25 %”.

Protestul a durat circa o oră şi a fost condus de Alice Rotta, care i-a avut alături pe soţul şi pe fiica sa. “Soţia mea a primit multe mesaje, pe telefon şi pe internet, în care a fost felicitată pentru curajul ei. Mi se pare trist că un astfel de gest este considerat curajos, înseamnă că există o frică. A protesta împotriva unei nedreptăţi evidente ar trebui să fie un lucru normal, nu o excepţie”, a declarat omul de afaceri Răzvan Rotta. “Noi facem parte dintr-o categorie mai privilegiată din punct de vedere material, n-am ieşit ca să revendicăm ceva, şi nu pentru noi. Cred, la fel ca şi soţia mea, că nu trăim într-o societate normală, aşa cum ar trebui să fie o societate a Europei secolului XXI. Noroc că facem parte din Uniunea Europeană, că altfel am avea aici un al doilea Putin”, a mai spus Rotta.

În ciuda frigului pătrunzător, demersului familiei Rotta i s-au alăturat numeroşi pensionari, oameni de cultură şi chiar politicieni clujeni. “Eu nu cred că voi apuca o schimbare în felul în care vor fi trataţi cetăţenii acestei ţări de către guvernanţi, însă cred că suntem datori să luptăm pentru ca măcar copiii noştri să aibă şansa de a trăi într-o societate normală”, a precizat Alice Rotta. În viziunea ei, guvernarea de care ar avea nevoie România ar fi alcătuită dintr-un “guvern format din profesionişti deveniţi temporar politicieni, nu dintr-unul în care politicienii se consideră temporar profesionişti’’.

“Am muncit 40 de ani pentru statul român şi acum îmi taie din pensie. Copiii mei nu au nici o siguranţă în ţara asta şi la televizor vedem un preşedinte care parcă e Hitler. Cum să nu ieşim în stradă?”, a declarat Vasile, unul dintre clujenii care au luat parte la “Marşul tăcerii” de pe Eroilor. La final, Alice Rotta le-a mulţumit celor prezenţi pentru solidaritatea de care au dat dovadă. “Dragii mei clujeni, vă mulţumesc că sunteţi alături de mine, mă bucur să văd că societatea civilă nu a murit”, a declarat iniţiatoarea marşului care a mulţumit apoi poliţiştilor şi jandarmilor care au asigurat paza în timpul evenimentului. Între participanţii la marş s-au numărat Paul-Sorin Tiţa, preşedintele PNŢCD Cluj-Napoca (aripa Radu Sârbu), Viorel Timoce, liderul PC Cluj-Napoca, şi Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

O săptămână de proteste


Acţiunile protestatare ale acesteia au început în urmă cu aproximativ o săptămână şi au avut loc pe Bulevardul Eroilor, ea purtând pancarte în care îşi exprima dezacordul faţă de guvernarea actuală şi, mai ales, faţă de preşedintele Traian Băsescu. “Doresc să protestăm împotriva aroganţei şi cinismului guvernanţilor şi a preşedintelui, împotriva dispreţului şi batjocurii pe care noi, cetăţenii acestei ţări - pensionari, medici, artişti, militari, poliţişti, profesori şi alte categorii sociale -, suntem nevoiţi să le suportăm”, a declarat Alice Rotta.


Comenteaza