Clujenii sunt chemaţi să pună "lacăte ale iubirii" pe Podul Elisabeta

Clujenii sunt chemaţi să pună
Îndrăgostiţii din Cluj sunt chemaţi joi, 10 ianuarie, la ora 17, pe Podul Elisabeta să creeze propriul padlocked bridge.

"Ai un lacăt sau vrei să vezi o adevarată colecţie de lacăte? Ai ceva de încuiat? Hai pe 10 ianuarie pe podul de metal de pe Someş să ne concepem propriul padlocked bridge! Cheile se aruncă în apă, dorinţele se spun în gând!", se arată într-un mesaj postat de un clujean pe reţeaua de socializare Facebook. 

Până la această oră, 206 clujeni au răspuns invitaţiei.

"Lacătele iubirii" au apărut în Cluj în luna noiembrie 2011. Autorităţile locale au amenajat, de Valentine's Day 2012, două suporturi sugestive în formă de inimoară la capetele Podului Elisabeta unde tinerii pot prinde lacătele fără a fi afectată structura de rezistenţă a podului.

Această nouă modă de exprimare a sentimentelor de către cuplurile de îndrăgostiţi a pus stăpânire pe podurile oraşelor Frankfurt, Venetia, Graz, Sankt Petersburg, Riga, Florenta, Roma, Paris şi multe altele din întreaga lume. Fenomenul se crede ca ar fi inspirat dintr-o scenă a unui roman italian - "Ho voglia di te", a lui Federico Moccia, apărut în 2006, cu toate ca un obicei asemănător exista în Florenţa, cu mult timp în urmă, pe când soldţtii agăţau lacătele dulapurilor, pe diverse structuri din oraş, sărbătorind astfel sfârşitul armatei.

Citeşte şi Vezi cine a pus primul "lacăt al iubirii" pe grilajul Primăriei de pe Podul Elisabeta.

Etichete
Comenteaza