Clujenii sunt nemulţumiţi: noul tramvai are prea puţine locuri pe scaune VIDEO

Clujenii sunt nemulţumiţi: noul tramvai are prea puţine locuri pe scaune VIDEO
Primul tramvai polonez circulă pe şinele din oraş de aproape 2 luni. După o perioadă de probă cu viteză redusă, garnitura ar trebui să parcurgă acum cele 8 staţii între cartierul Mănăştur şi gară în doar 20 de minute, aşa cum au promis autorităţile locale. O echipă Realitatea TV a făcut o plimbare cu tramvaiul pentru a verifica dacă garnitura reuşeşte sau nu să parcurgă traseul în timpul promis.

Reclamele pentru noile tramvaie poloneze promiteau călătorii mai silenţioase şi mai rapide. În timp ce nimeni nu poate contesta că noua garnitura nu mai produce zgomotul făcut de modelele vechi, clujenii au totuşi o problemă: noul tramvai nu are suficiente locuri pentru a sta jos.

Dacă aerul condiţionat îi răcoreşte pe călători, noul tramvai dezamăgeşte când vine vorba de viteză. După 6 staţii, cu puţin înainte de a ajunge la destinaţie, cele 20 de minute expiră.

Călătoria se încheie în ultima staţie, Piaţa Gării, cu o întărziere de 6 minute.

Tramvaiul produs de firma poloneză TESA a fost inaugurat la începutul lunii iunie. Pe şinele din oraş circulă 2 astfel de garnituri, însă Primăria Cluj-Napoca intenţionează să completeze numărul acestora cu încă 10.

 

Comenteaza