Clujenii vor avea un parc rustic

Clujenii vor avea un parc rustic
Un teren folosit până acum doar pentru plimbarea câinilor se va transforma într-un parc nemaivăzut la Cluj, alcătuit aproape exclusiv din materiale ecologice.
Parcul va fi inaugurat în curând, în zona din spatele terenului sintetic din apropierea podului Garibaldi şi va pune la dispoziţia clujenilor un leagăn, hamace, spaţii destinate jucătorilor de şah. Nu vor lipsi decoraţiunile din lemn şi din piatră, jardinierele, băncile şi coşurile de gunoi. Toate vor fi realizate din lemn adus din Apuseni, din zona Măguri-Răcătău, sfoară din cânepă şi piatră. “Va fi primul parc ecologic din Cluj-Napoca. Termenul este puţin impropriu, pentru că am decis să folosim şi nişte şuruburi din metal, pentru siguranţa celor care le vor folosi şi pentru a împiedica furturile”, a explicat Mihai Giurgiu, unul dintre coordonatorii proiectului. Un obiectiv mai spectaculos al parcului va fi un mini-amfiteatru în care sunt aşteptaţi mai ales cei care ştiu să cânte la chitară, precum şi cei care apreciază acest gen de muzică şi atmosfera specială de la cântări.

“Ne-am gândit să aducem aici, pe malul Someşului, câte ceva din ambianţa ieşirilor la munte, încercăm să îi dăm un aspect cât mai natural şi mai sălbatic”, a declarat Giurgiu. Lucrările sunt realizate de către voluntari de la Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST), care sunt şi cei care au conceput proiectul, alături de angajaţi ai companiei de credite de consum Provident Financial România, care asigură şi sponsorizarea de 6.500 de lei a proiectului. De asemenea, au făcut voluntariat şi membri ai Fundaţiei Comunitare Cluj, cei care au şi coordonat finanţarea prin concursul “Fiecare parc are povestea lui”, câştigat la final de OST.

“Ne-am implicat în acest proiect, ca şi în altele de acest fel în alte oraşe din România, pentru că este inedit, ecologic şi util locuitorilor acestui oraş, dar şi pentru că este important pentru angajaţii noştri să se implice activ în viaţa comunităţii din care fac parte”, a declarat Vlad Şandru, managerul de comunicare al Provident. “Voluntariatul are şi o latură benefică pentru sudarea echipei dintr-o firmă. Este o satisfacţie aparte să lucrăm la un obiectiv care va aduce bucurie atâtor oameni”, a adăugat oficialul companiei. Parcul va avea o lungime de 60 de metri şi lăţime de aproximativ 15 metri, va fi inaugurat în 22 octombrie şi se va numi Parcul Rustic Grigorescu.


Comenteaza