„Clujul are suflet" a împlinit trei ani VIDEO

„Clujul are suflet
Împlinirea a trei ani a fundaţiei „Clujul are suflet" a fost aniversată astăzi.

Acesta Este cel mai mare proiect de implicare socială iniţiat şi susţinut de Banca Transilvania şi a reuşit să schimbe viaţa a peste 1.000 de tineri, cu vârste între 14 şi 20 de ani, provenţi din familii nevoiaşe ori din sistemul de protecţie a copilului.

 

„Proiectul a mers foarte bine, a ajutat mulţi copii să treacă prin perioade mai dificile şi să îi ajute să aibă un viitor. Banca Transilvania a dat startul, a pornit asta, dar a devenit un proiect acceptat şi susţinut de tot Clujul şi rezultatele se văd", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania. Între realizările fundaţiei se numără scăderea riscului de izolare socială şi socio-profesională a peste 600 de tineri clujeni, faptul că peste 100 de adolescenţi au absolvit cursuri de calificare profesională şi alţi 100 de beneficiari ai organizaţiei şi-au găsit loc de muncă. De asemenea, cu sprijinul celor 14 specialişti în diverse domenii din cadrul fundaţiei peste 40 de tineri au promovat examenele de bacalaureat, iar 30% din totalul celor cu risc de abandon şcolar au ajuns chiar studenţi. 85% din cei 65% de copii şi adolescenţi aflaţi în risc de eşec şcolar - repetenţii, corigenţe, absenteism - au promovat anul şcolar 2009-2010.

Evenimentul de aniversare s-a încheiat cu un recital al artistului olandez Dick Perdok, stabilit la Cluj, care a donat către Clujul are Suflet banii strânşi din vânzarea celor două albume ale sale.

Comenteaza