Clujul conduce în topul infracţiunilor economice VIDEO

Clujul conduce în topul infracţiunilor economice VIDEO
Pe timp de criză, la Cluj plouă cu infracţiuni economice. În primele 10 luni din 2013, poliţiştii au depistat peste patru mii de astfel de cazuri. Cu 55% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Judeţul Cluj este pe primul loc la capitolul infracţiuni economice constatate, arată statisticile oficiale ale poliţiei.

"Cele constatate pe segmentul de infracţionalitate constatată a crescut procentual cu 55% ceea ce reprezintă locul I pe ţară la infracţionalitatea constatată. De asemenea a crescut infracţionalitatea soluţionată", a declarat Ioan Trofin, adjunctul şefului IPJ Cluj.

Pentru rezultate mai bune pe viitor, poliţiştii clujeni au început deja să ia lecţii de economie. În plus, oamenii legii vor învăţa de la ofiţerii de crimă organizată cum să abordeze formele noi de infracţiuni economice.

Conducerea IPJ Cluj aşteaptă noile promoţii de absolvenţi ai şcolilor de poliţie, ca să îşi completeze schema de personal. Cele mai multe locuri libere sunt la ordine publică, însă este nevoie de ofiţeri şi la Criminalistica sau la Serviciul de Investigaţii Criminale.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza