Clujul, din nou în TOP! Pentru ce este lăudat oraşul

Clujul, din nou în TOP! Pentru ce este lăudat oraşul
După ce săptămâna trecută o statistică a arătat că în Cluj-Napoca se trăieşte mai bine ca la Paris, Roma sau New York, oraşul primeşte loc de cinste într-un alt clasament.

Cluj-Napoca este municipiul cu cel mai înalt nivel performanță în managementul serviciilor. O demonstrează cel mai recent audit al calității și accesibilității serviciilor publice realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) pentru a măsura cât de eficient au fost administrate cele mai reprezentative servicii publice locale de către municipiile mari din ţara noastră.

Evaluarea s-a făcut pe baza punctajului realizat de fiecare municipiu reședință de județ, calculat pe baza unor indicatori tehnici și financiari pentru următoarele servicii: alimentare cu apă și canalizare, salubrizare, termoficare, iluminat public, transport public, repectiv a votului cetățenilor din aceste municipii pentru fiecare serviciu în parte. În clasamentul final s-a avut în vedere și performanțele financiare ale fiecărui municipiu, înregistrate pe baza veniturilor proprii și a fondurilor europene atrase.

Studiul arată că cel mai eficient este serviciul de salubrizare a localităților - dacă luăm în calcul atât performanțele tehnice, costurile serviciului, cât și satisfacția cetățenilor față de respectivul serviciu-, asta chiar dacă oraşul de confruntă de câteva luni bune cu o criză a gunoaielor, asta în timp ce aceeași analiză indică faptul că cel mai slab administrat serviciu este cel de alimentare cu apă și canalizare.

1.) ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZAREA DIN CLUJ-NAPOCA

Image and video hosting by TinyPic

 

2.) SALUBRIZARE

Image and video hosting by TinyPic

 

3.) TERMOFICARE

Image and video hosting by TinyPic

 

4.) ILUMINAT PUBLIC

Image and video hosting by TinyPic

 

5.) TRANSPORT ÎN COMUN

Image and video hosting by TinyPic

 

Comenteaza