Clujul, în topul oraşelor europene, potrivit Washington Post. Este peste Barcelona, Berlin şi Londra. Ce spune Boc

Clujul, în topul oraşelor europene, potrivit Washington Post. Este peste Barcelona, Berlin şi Londra. Ce spune Boc
Un raport al Uniunii Europene trage o concluzie onorantă pentru Cluj: este unul dintre oraşele europene unde este cel mai plăcut să trăieşti.

Un sondaj realizat pentru UE pune Clujul din nou pe harta Europei, la loc de vârf. Oraşul este pe locul 15 în ceea ce priveşte satisfacţia de a trăi aici a locuitorilor săi. 75% dintre respondenţii la sondaj sunt foarte mulţumiţi să trăiască la Cluj, 21% sunt destul de mulţumiţi, iar procentul celor care sunt extrem de nemulţumiţi este de numai 1%. Sondajul a fost publicat de celebrul cotidian american Washington Post.

Pe primul loc este micuţul oraş danez Aalborg, unde aproape fiecare locuitor s-a declarat mulţumit că trăieşte acolo. Pe locurile următoare sunt oraşele Hamburg, din Germania, Zurich, din Elveţia, şi Oslo, din Norvegia. Clujul este cel mai bine clasat dintre oraşele din România. Pe locul 19 se află Piatra Neamţ. Primarul Emil Boc s-a arătat încântat de poziţia Clujului în acest top.

"Această veste confirmă strategia noastră, a oraşului, de creştere a calităţii vieţii. După cum ştiţi, punctul central pentru perioada 2014-2020 este creşterea calităţii vieţii, vorbesc de viaţa directă a cetăţenilor. Dacă nu putem depăşi Bucureştiul în ceea ce priveşte populaţia, putem să o facem la alte capitole, de la educaţie la sănătate, de la business la infrastructură sau de la timp liber la IT. Această veste poate reprezenta - metaforic vorbind - un "ambasador" al Clujului pentru atragerea de noi investiţii străine şi pentru obiectivele de a fi Capitală Europeană a Tineretului şi Capitală Culturală Europeană", a declarat Boc, pentru ZIUA de CLUJ.

Citeşte şi: Clujul, pe placul străinilor. Oraşul de sub Feleac e mai primitor decât Cracovia şi Copenhaga

ZIUA EUROPEI. "Un cocktail interesant". Cât de european este Clujul, privit prin ochii străinilor

Etichete
Comenteaza