Clujul şi-a premiat juniorii de success

Clujul şi-a premiat juniorii de success
Micuţi de grădiniţă, elevi şi liceeni clujeni au primit aseară trofee, diplome, burse şi premii în diverse produse şi servicii pentru că au dus peste hotare numele municipiului Cluj-Napoca, la Gala 10 pentru Cluj - “Juniorii Clujului, speranţele Cetăţii”.
Evenimentul s-a aflat la cea de-a doua ediţie, iar gazdele serii de la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) au fost primarul Sorin Apostu, în calitate de organizator, şi Ciprian Aron, moderator al postului de televiziune NCN Cluj.

Sala a fost arhiplină, cei mici fiind însoţiţi atât de profesorii şi de antrenorii care i-au îndrumat, cât şi de părinţii sau bunicii câştigătorilor. “În această seară îi premiem pe juniorii Cetăţii, cei care au reuşit, în urma multor ore de antrenament sau studiu, alături de antrenorii şi profesorii lor, să ducă numele oraşului nostru în fruntea câştigătorilor unor concursuri din ţară sau din străinătate. Practic, ne susţinem viitorul”, a declarat Apostu. La secţiunea Sport de echipă a fost premiată formaţia de baschet masculin Baby Baschet a clubului CS “U” Mobitelco, Vlad Râzvan Ilea şi Kilin Dora de la Şcoala Ion Creangă, precum şi echipa de rugby a Clubului Sportiv Gens. Pentru sport individual a fost premiată Andreea Curea, deţinătoare a numeroase medalii de aur la schi şi înot.

La secţiunea Arte Ansambluri a urcat pe scena CCS echipa de majorete Magic de la Şcoala Liviu Rebreanu, precum şi trupa de teatru şi dramă de la Şcoala Nicolae Titulescu. Pentru Arte Individual au fost premiaţi elevul Radu Kiss, violonist şi olimpic naţional la acest instrument, tânărul pictor Flaviu Mureşan de la Liceul de Arte Plastice Romul Ladea, precum şi pianista Maria Sântămărian de la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă. Le-au fost acordate diplome de excelenţă la categoria Ştiinţe elevilor Cristian Claudiu Chira de la Şcoala Ion Creangă, Andrei Moldovanu de la Şcoala Iuliu Haţieganu, lui Emil Bogdan Trif de la Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, lui David Gordan de la Liceul Emil Racoviţă. Pentru merite la secţiunea Social au fost premiaţi Marian Teodor Baciu de la Şcoala George Coşbuc, Alexandra Şerban de la Liceul de Coregrafie Octavian Stroia, iar pentru activitatea lor de studiere a Mediului s-au remarcat la gală Dariu Mârza de la Şcoala Liviu Rebreanu şi un grup de elevi de la Liceul Maranatha. Zona informatică a fost reprezentată de Andrei Tudorică de la Liceul Teoretic Lucian Blaga, Bogdan George Bâzu de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă şi Cătălin Bălan de la Liceul de Informatică.

Darius Traian Mârza a fost premiat şi pentru Inovaţie, alături de David Octavian Iacob şi Cătălin Bălan de la Liceul Emil Racoviţă şi Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu. La secţiunea Ambasador pentru Cluj au fost distinşi cu premii pianista Cristiana Dragoş Roman de la Şcoala Elf, tenismanul Patrick Ciorcilă de la Şcoala Internaţională Cluj şi Winners Tennis Club, precum şi percuţionista Anda Bogdan de la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă. Premiile au fost oferite de agenţi economici ai Clujului precum Ancada, Brantner&Vereş, Brinel, C&A, Carrefour, Coral, Construdava, EBS, Electrogrup, Nokia, Polus, Provident, RDS, Rosal, Terapia Ranbaxy, TSE Developement, UPC sau Winners Tennis Club.

Premii şi pentru formatori

O categorie nouă a galei a fost Formatorul Anului, creată, după cum a precizat primarul Sorin Apostu, “la cererea câştigătorilor de anul trecut”. Desemnate în acest sens au fost Ana Carmen Rus şi Delia Maria Mureşan, educatoare la Grădiniţa Dumbrăvioara, precum şi profesoara Manuela Botiş de la Colegiul Gheorghe Şincai. Între momentele de premiere au avut loc recitaluri la pian şi o demonstraţie de majorete.

Comenteaza