Clujul, tot fără abator VIDEO

Clujul, tot fără abator VIDEO
Fermierii clujeni sunt obligaţi să îşi ducă animalele la tăiat la sute de kilometri depărtare, pentru că la Cluj nu există un abator. În urmă cu mai bine de un an, conducerea Consiliul Judeţean vorbea de o investiţie de 1 milion de euro din bugetul judeţului şi fonduri guvernamentale pentru construirea unui abator în comuna Iclod. Proiectul a rămas, însă, la stadiu de promisiune, iar acum autorităţile caută un investitor privat care realizeze investiţia.

Au trecut 15 luni de la anunţul asocierii dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Iclod pentru construirea unui abator, dar proiectul se află doar la stadiul de studiu de fezabilitate.

Dacă în 2012 conducerea Consiliului Judeţean spunea că va investi alături de Guvern, acum caută un partener privat.

"In continuare dupa emiterea studiului de fezabilitate, sa vedem care sunt concluziile lui, vom cauta un partener pentru ca de fapt subiectul acolo e un parteneriat public-privat. Partea noastra este terenul si studiul de fezabilitate si sigur un partener care sa vina sa se asocieze cu noi pentru a contrui acest abator", a spus Horea Uioreanu.

Primăria din Iclod pune la dispoziţie un teren de 5.000 de metri pătraţi pentru investiţie.

Judeţul Cluj nu mai are niciun abator autorizat. Toate au fost închise, rând pe rând, din cauză că nu respectau condiţiile sanitar-veterinare. Fermierii sunt nevoiţi să-şi ducă animalele la abatoare aflate la mare depărtare.

În Cluj nu mai funcţionează niciun abator de mai bine de trei ani. Ultimul a fost închis după ce proprietarul a decedat.

 

Comenteaza