Clujul va avea Cinema 7D înaintea Bucureştiului

Clujul va avea Cinema 7D înaintea Bucureştiului
În curând, clujenii vor avea la dispoziţie un cinematograf care promite “senzaţii tari şi adrenalină”, cu ochelari tridimensionali, scaune mişcătoare, vibraţii, gâdilături, jeturi de apă şi vânt.
Inaugurarea Cinema 7D va avea loc la Iulius Mall Cluj-Napoca în jurul datei de 10 septembrie, în timp ce bucureştenii vor avea acces la noua tehnologie abia din octombrie, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ directorul proiectului, Andreea Boitan.

Iubitorii de efecte speciale şi de tehnologii inovatoare vor avea în curând posibilitatea să urmărească filme de animaţie cu efecte speciale, în aşa-numita “realitate virtuală 7D”. Producţiile vor fi vizionate cu ochelari speciali pentru urmărirea filmelor 3D, iar spectatorii vor sta în scaune create cu multiple funcţii. Mai exact, se vor mişca în lateral, în faţă şi în spate, vor coborî şi vor urca. De asemenea, spectatorii de la Cinema 7D vor avea parte în timpul filmelor de senzaţii tari cu vibraţii, gâdilături, jeturi de apă şi vânt. Sălile de cinema pentru acest tip de filme sunt de dimensiuni foarte mici, cu o capacitate între 8 şi 12 locuri, iar durata unei asemenea proiecţii este de 5-12 minute.

Spaţiul care va fi inaugurat în Iulius Mall, la etaj, lângă magazinul Adidas, va avea 12 scaune cu 8 efecte diferite, proiectoare HD, video player HD şi CCS (central command system). Sunetul va fi transmis pe 7 canale. Scaunele de pe care se vor viziona filmele sunt inspirate şi construite foarte asemănător celor cu care sunt dotate simulatoarele de zbor pe care se antrenează piloţii de luptă. Filmele care vor rula, 3D, sunt potrivite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cei care vor dori să experimenteze noua modalitate de distracţie vor scoate din buzunar între 15 şi 25 de lei pentru un bilet de intrare în funcţie de ziua săptămânii şi durata filmului. Cinema 7D Cluj-Napoca va găzdui şi premiere sau alte evenimente.

Investiţia în noul obiectiv se ridică la aproximativ 180.000 euro. “Considerăm că piaţa din Cluj este una foarte potrivită pentru lansarea acestui gen de cinematograf . Clujenii apreciază cultura, sunt dornici de nou. Dacă tot se spune că Ardealul e fruntea ţării, putem considera Clujul fruntea Ardealului”, a apreciat Andreea Boitan, directorul proiectului Cinema 7D. “Am avut o asemenea sală de cinema la Braşov, apoi am mutat-o la Costineşti, există una şi la Mamaia şi, în octombrie, vom avea o inaugurare şi la Bucureşti”, a precizat directoarea.

Filme cu dinozauri şi cu Vestul Sălbatic

Între filmele afişate pe site-ul cinema7D.ro se numără “Dino Adventure”, cu păţaniile unui băieţel care ajunge, împreună cu robotul său, în Cretacic. De asemenea, mai rulează producţii ca “Forest Adventure” (o incursiune spectaculoasă în inima pădurii, alături de câteva personaje simpatice care luptă cu un incendiu devastator), “Enchanted Castle” (cu episoade pline de mister din atelierul faimosului vrăjitor Merlin) sau “Western Coaster” (în care spectatorii voiajează cu un trenuleţ direct în vechiul Vest Sălbatic)



Comenteaza