Coadă la ajutoarele alimentare de la UE. Oamenii stau şi trei ore la rând

Coadă la ajutoarele alimentare de la UE. Oamenii stau şi trei ore la rând
Sute de clujeni stau la coadă, în frig, ore în şir pentru a primi pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Este şi cazul unui pensionar care a stat la rând trei ore la punctul de distribuţie de pe strada Arinilor, din Mănăştur.

"Tatăl meu a fost astăzi să ridice pachetul de alimente de la UE. A stat trei ore la coadă, în frig. Cei de la Primărie ar trebui să mai aducă un angajat sau doi la acel punct de lucru, deoarece există o singură persoană care îi ia în evidenţă pe oameni şi împarte şi pachetele. Sunt sute de oameni necăjiţi care stau acolo în frig", a povestit Ramona.

Circa 27.000 de clujeni cu venituri mici beneficiază de ajutoare alimentare de la UE. Pachetele se distribuie până în 31 decembrie, cu excepţia zilelor libere legale. Un pachet conţine 7 produse alimentare: 1 l ulei, 1 kg fâină de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucata conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vita, 1 pateu porc şi este în valoare de 15,58 euro fără TVA.

Pachetele se distribuie la cluburile pensionarilor din cartiere, dar şi la sediile de caertier din Gheorgheni şi Iris ale Primăriei, intre orele 08.30-15.30.

Beneficiarii finali ai acestor ajutoare sunt persoanele care fac parte din următoarele categorii: familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţia scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001; şomerii care beneficiază de indemnizaţia de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr.76/2002; şomeri care nu beneficiază de indemnizaţie; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate; persoane care beneficiază de alte drepturi (invalizi, veterani, văduve de război, persecutaţi politic, revoluţionari) ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună.

 

Comenteaza