Coafeză arestată la locul de muncă

Coafeză arestată la locul de muncă
O femeie acuzată că a înşelat zeci de oameni din Baia Mare şi căutată de poliţişti din 2009 a fost săltată dintr-un salon din Cluj-Napoca. Claudia Mioara Tăut (foto) este originară din Constanţa, unde a şi stat la puşcărie pentru acelaşi gen de fapte.
Curtea de Apel Cluj a respins ieri recursul coafezei Claudia Tăut împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş, prin care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Ea este acuzată că a înşelat mai mulţi oameni din Baia Mare, cărora le-a promis că le aduce din străinătate produse cosmetice şi de îmbrăcăminte. Prejudiciul estimat este de 146.000 de lei şi 26.000 de euro. Femeia era căutată de poliţişti din aprilie 2009. În cele din urmă, a fost găsită, în 31 august, în timp ce lucra într-un coafor din Cluj-Napoca.

Anchetatorii spun că Tăut purta o perucă blondă şi spunea că se numeşte Claudia Pop. Cazierul acesteia arată că este versată în fapte de înşelăciune, pentru care a stat la închisoare în perioada 1999-2002, iar în 2006 a primit o pedeapsă de un an cu suspendare. Presa locală din Constanţa scrie despre Claudia Tăut că în 2006, când a plecat din oraşul natal, a lăsat în urmă mai multe familii care trebuie să plătească la bănci pentru că au împrumutat-o pe ea cu sume între 1.000 şi 50.000 de euro şi nu şi-au mai văzut banii.

Comenteaza