Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca scoate la concurs 300 de locuri / Înscrierile încep joi

Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca scoate la concurs 300 de locuri / Înscrierile încep joi
| Foto: Facebook.com/Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca scoate la concurs în sesiunea de admitere aprilie - iunie 2023 un număr de 300 de locuri, dintre care 2 pentru etnicii romi și 2 pentru alte minorități.

Potrivit reprezentanților Școlii de Poliție Cluj, CERERILE-TIP DE ÎNSCRIERE precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către UNITATEA DE RECRUTARE (INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN, în funcție de reședință/domiciliu), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 20 aprilie - 5 mai 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Cererea-tip de înscriere, declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare, adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și Consimțământul informat, se descarcă de pe site-ul oficial al unităților de învățământ sau al unităților de recrutare.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 15 mai 2023. În acest termen, Centrul de Psihosociologie al MAI finalizează activitatea de EVALUARE PSIHOLOGICĂ și, după caz, de soluționare a eventualelor contestații.

PROBA DE EVALUARE A PERFORMANȚEI FIZICE se susține în perioada 19 - 24 mai 2023, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție:

- Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" - pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina - pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca - pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea - pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani - pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni - pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești - pentru toți candidații înscriși la această școală.

PROBA DE EVALUARE A CUNOȘTINȚELOR se susține în data de 27 mai 2023, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice. Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor sunt cele din sesiunea de admitere octombrie - decembrie 2022.

LISTA PROVIZORIE CU REZULTATELE OBȚINUTE DE CANDIDAȚI LA PROBELE DE CONCURS este adusă la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 28 mai 2023, ora 10.00.

În termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs, candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestație. Contestațiile se soluționează în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere.

EXAMINAREA MEDICALĂ se realizează potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 31 mai - 29 iunie 2023.

REZULTATELE FINALE ALE ADMITERII se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie 2023.

Comenteaza