Colaborarea cu structurile de poliție aeroportuare, dezbătută de directorul Aeroportului Cluj

Colaborarea cu structurile de poliție aeroportuare, dezbătută de directorul Aeroportului Cluj
Colaborarea cu structurile de poliție aeroportuare a fost dezbătută de directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, în cadrul Congresului Plenar al AIRPOL.

Prezentarea a adus în prim plan creșterea importantă a traficului internațional pe aeroporturile din România după integrarea țării în Uniunea Europeană. Totodată, a subliniat cooperarea excelentă care există între aeroporturi și structurile specializate de poliție aeroportuară, precum Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi şi Serviciul Român de Informații, dar şi calitatea serviciilor oferite de acestea, care corespunde standardelor europene.

Mai mult, în cadrul prezentării a fost reiterat faptul că aeroporturile din România îndeplinesc toate cerințele pentru aderarea la Schengen.

AIRPOL, Rețeaua Aeuropeană a Structurilor de Poliție Aeroportuare, vizează în principal activități de poliție aeroportuară cu privire la asigurarea legii și ordinii în perimetrul aeroporturilor pentru combaterea infracționalității și a terorismului, managementul situațiilor de urgență şi protecția infrastructurii critice. De asemenea, sunt desfăşurate activități de securitate în aviație, care conțin toate acțiunile și reglementările necesare pentru asigurarea securității aviației civile, şi activități de securitate a frontierei, cu toate aspectele sale privind problemele de imigrație, operațiuni de repatriere şi supravegherea frontierei pe aeroporturi mici sau aerodromuri.

Congresul Plenar al AIRPOL se desfăşoară între 27 şi 28 mai la Bucureşti.

Comenteaza