Colectă la Cluj pentru sinistraţii din Japonia

Colectă la Cluj pentru sinistraţii din Japonia
Un japonez stabilit la Cluj vrea să strângă fonduri şi bunuri pentru conaţionalii săi afectaţi de cutremure şi de tsnunami. Katsutaro Kawai (foto) îi ajută pe năpăstuiţii din ţara noastră de mai bine de 20 de ani, când a venit la Cluj ca misionar al bisericii penticostale din Japonia.

"Aş vrea să strâng la Cluj ajutoare pentru japonezii afectaţi de dezastru, să duc eventual materiale de construcţii, alimente, haine şi mai ales bani, ca să putem contribui la reconstrucţia localităţilor distruse", a declarat Kawai. "O să aplec acolo la mijlocul lunii aprilie, simt că trebuie să acţionez într-un fel pentru ţara mea şi timp de o lună voi face tot posibilul să reuşesc", a mai spus japonezul. Katsutaro Kawai a ajuns în ţara noastră imediat după Revoluţia din ‘89, cu un grup de neoprotesanţi americani care aduceau ajutoare. A rămas la Cluj, şi-a continuat activităţile de misionariat şi în prezent administrează ceainăria Sakura, de pe Calea Moţilor nr. 48, pentru a promova ceaiul în rândul tinerilor, valorile şi frumuseţile Japoniei şi mai ales schimburile interculturale.

Cei care vor să dea o mână de ajutor pentru această cauză pot să depună bani în cutia de donaţii amenajată în ceainărie, iar în cursul zilei de astăzi va fi deschis şi un cont bancar în acest sens. "Putem oferi chitanţă pentru cine are nevoie. Materialele de construcţii ar fi foarte utile, însă deocamdată nu ştim modul în care le-am putea transporta acolo. Urmează să iau legătura şi cu nişte persoane din Japonia ca să punem totul la punct", a explicat Kawai.

Vestea cutremurului devastator care a lovit în ţara sa a venit de la un pensionar român care l-a sunat să îi spună ce a văzut la ştiri. Deşi japonezii sunt obişnuiţi cu acest fenomen şi sunt educaţi de mici cum să îi facă faţă, Kawai a fost uimit să constate că vineri s-a întâmplat chiar "cutremurul cel mare". A reuşit să ia legătura cu apropiaţii săi de acolo doar datorită internetului şi este îngrijorat pentru rudele din partea tatălui, aflat chiar în zona oraşului Sendai, cel mai lovit de necaz. "Părinţii mei au fost despărţiţi încă de când eram mic şi nu am păstrat legături apropiate cu tatăl meu, însă acum îmi pare foarte rău de ei, nu ştiu cum au fost afectaţi", a mărturisit japonezul, convins că ţara se va pune iar pe picioare în maximum un an.

 

Comenteaza