Foto ”Coloana infinitului” a deschis la Cluj "cutia Pandorei", plină cu nemulțumiri din trafic

”Coloana infinitului” a deschis la Cluj "cutia Pandorei", plină cu nemulțumiri din trafic
”Coloana infinitului”, la Cluj-Napoca! / Semafoarele nu mai sunt inteligente? Nu vezi polițiști în intersecții
”Coloana infinitului”, la Cluj-Napoca! / Semafoarele nu mai sunt inteligente? Nu vezi polițiști în intersecții

O altă filă din aglomerația municipiului Cluj-Napoca: fotografie realizată miercuri, 26 aprilie, la ora 16:30 cu un titlu sugestiv, ”Coloana infinitului”, i-a stârnit și mai mult pe cei care își pierd viața și nervii, captivi în traficul orașului. 

Fotografia a fost postată pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. Cluj și, imediat, a deschis cutia Pandorei, plină cu nemulțumiri în ce privește traficul din Cluj-Napoca.  

Deşi unele comentarii din postare aduc în discuţie traficul din alte oraşe mari, oamenii amintesc faptul că în Cluj-Napoca, luând şi toată zona metropolitană la un loc, încă nu s-a atins nici milionul de locuitori, deci muşltora nu li se pare "firească" aşteptarea prelungită în trafic. "A se remarca și coloana de bicicliști de pe banda verde :))", au comentat cei care spun că maşinile ar mai trebui lăsate pe acasă. 

Unii sunt de părere că oraşul Cluj-Napoca s-a dezvoltat alert din cauză ca e oraș studențesc, însă în continuare se intră doar pe 2 benzi către Floresti, către Baciu, către Feleacu... si una către Chinteni...  (...) Se lucrează la Dragalina, dar semaforul de pe Horea merge tot în aceiași timpi, chiar dacă e clar ca fluxul de mașini e altul... la fel si intersecția de lângă, cu Bariţiu...

Dimineața nu vezi polițiști în intersecții... imaginează-ţi cum o sa vina Floreștenii pe o bandă în Cluj-Napoca începând din vara asta, până se lărgește drumul". Oamenii se înreabă de ce nu s-a creat nici o alternativă în timp ce se lucrează la infrastructura oraşului.

"Toate autobuzele dinspre Floreşti, pline fiind, nu pot duce 10% din cei care vin zilnic în oraș... nu mai tot povestiţi de biciclete, etc, ca nu mergi 10km pe bicicleta, să îți duci copilul la Gradiniţă sau la școală", mai scrie un clujean pe grupul de Facebook. 

Aglomerat a fost însă şi pentru cei care circulă mijloacele de transport public deoarece benzile dedicate nu sunt peste tot în oraş, aşa că şi cei care iau autobuzul nu sunt mai avantajaţi. "Azi dimineață la 8 era jale în Grigorescu (eram în autobuz)", a comentat altcineva pe grup. Şi la Tăietura Turcului a fost blocaj în tracic miercuri: "Atenție, e blocat Pasajul peste calea ferată de la Tăietura Turcului, se circulă bară la bară, încercați să evitați zona", a anunţat un alt şofer pe grupul Info Trafic jud. Cluj. 

Şi pe Frunzişului s-a format o coloană a infinitului la coborâre, iar glumeţii se întreabă: ”Dar Poarta Sărutului unde-i? Sau Masa Tăcerii?”. Un lucru e cert, începând de astăzi se mai închide o stradă.  ”De mâine se închide str. Traian parțial”, a amintit un alt șofer. 

Comenteaza