Comandantul primului zbor cu echipaj uman care a înconjurat luna s-a stins din viață. Frank Borman avea 95 de ani

Comandantul primului zbor cu echipaj uman care a înconjurat luna s-a stins din viață. Frank Borman avea 95 de ani
| Foto: nasa.gov

NASA (National Aeronautics and Space Administration) a anunțat decesul lui Frank Borman, comandantul misiuni Apollo 8, prima misiune cu echipaj uman în jurul Lunii.

Frank Borman, astronautul Apollo, care a comandat primul zbor cu echipaj uman care a înconjurat Luna, a murit la 95 de ani, a anunţat NASA.

„Astăzi ne amintim de unul dintre cei mai buni oameni ai NASA. Astronautul Frank Borman a fost un adevărat erou american. Printre numeroasele sale realizări, el a fost comandantul misiunii Apollo 8, prima misiune cu echipaj uman în jurul Lunii, în 1968", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un comunicat oficial.

„În plus faţă de rolul său critic de comandant al misiunii Apollo 8, el este un veteran al misiunii Gemini 7, petrecând 14 zile pe orbita joasă a Pământului şi realizând prima întâlnire în spaţiu, ajungând la câţiva metri de nava spaţială Gemini 6", a mai spus Nelson.

Borman şi-a continuat activitatea în domeniul aviaţiei după cariera sa la NASA ca director executiv al companiei Eastern Airlines, potrivit comunicatului.

Decesul său urmează celui al astronautului Apollo Thomas K. Mattingly II, care a murit pe 31 octombrie la vârsta de 87 de ani.

Comenteaza