Comemorarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 | Trump: America nu poate fi intimidată

Comemorarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 | Trump: America nu poate fi intimidată
Mii de persoane participă la Ground Zero pentru a comemora atacurile din 11 septembrie 2001. Mii de rude şi supravieţuitori s-au adunat luni la Ground Zero, locul unde se aflau turnurile gemene distruse, pentru a comemora victimele celui mai mare atac terorist de pe pământul american.

În timp ce unele zone ale SUA se confruntă cu pagubele cauzate de două uragane puternice ce au afectat statul, americanii marchează de asemenea aniversarea uneia dintre cele mai traumatizante zile din istoria naţiunii.

La 16 ani de la prăbuşirea celor două turnuri gemene se vor reciti numele celor decedaţi, vor exista momente de reculegere şi se vor bate clopotele, două fascicule de lumine vor fi lăsate să strălucească pe timpul nopţii.

Trump, la ceremonia de comemorare a victimelor de la 11 septembrie: America nu poate fi intimitată

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat în cadrul unei ceremonii de comemorare a victimelor de la 11 septembrie 2001 că America nu poate fi intimidată, iar cei care încearcă să întreprindă asta sunt destinaţi să se alăture unei liste lungi de inamici învinşi, informează Washington Post.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că "sufletul Americii a lăcrimat cu mâhnire" pentru fiecare dintre cele 3.000 de vieţi ce au fost pierdute în această zi în urmă cu 16 ani.

Trump şi Prima Doamnă s-au alăturat luni unui moment de reculegere la Casa Albă la exact aceeaşi oră la care unul dintre avioane a lovit turnurile gemene.

Alături de cei doi s-au aflat mai mulţi oficiali ai Administraţiei SUA în cadrul unei ceremonii anuale de comemorare.

Aproximativ 3.000 de oameni au murit când avioane deturnate au lovit World Trade Center, Pentagonul şi un câmp din Shanksville, Pennsylvania, pe data de 11 septembrie 2001.

Prăbuşirea turnurilor World Trade Center, un simbol al puterii economice a Statelor Unite, a reprezentat o lovitură fără precedent pentru americani, iar începutul noului mileniu îmbrăca haina luptei împotriva terorismului, 11 septembrie 2001 fiind un moment de cotitură pentru SUA.

 

Comenteaza