Comerţul ilegal cu pomi de Crăciun este în floare la Cluj VIDEO

Comerţul ilegal cu pomi de Crăciun este în floare la Cluj VIDEO
Comerţul ilegal cu pomi de Crăciun este în floare la Cluj. Poliţiştii au confiscat în această săptămână peste 540 de brazi şi molizi, pregătiţi pentru vânzare, dar care nu aveau acte de provenienţă. Şi echipajele de control ale Primăriei au aplicat astăzi două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei celor care vindeau brazi la colţul străzii.

Cea mai mare captură de brazi de contrabandă s-a înregistrat pe raza comunei Călăţele. Aproape 180 de pomi de Crăciun, din care 150 erau brazi, au fost găsiţi în utilitara unui bărbat de 45 de ani. Acesta a primit amendă de 2.000 de lei, iar pomii au fost confiscaţi. "În această săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate poliţiştii clujeni au confiscat un număr de 544 pomi de Crăciun în valoare de aproximativ 29.000 lei, care au fost predaţi ocoalelor silvice de pe raza judeţului", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vornicu.

O altă cantitate însemnată de brazi, 50 la număr, a fost confiscată de la un bărbat din Floreşti. Şi poliţiştii primăriei au găsit brazi fără sigilii în zona străzilor Argeş şi Ploieşti. "Din cauză că unele persoane comercializau brazi de Crăciun în locuri neautorizate, sau din cauza lipsei documentelor de provenienţă, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei, iar 12 pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Direcţiei Silvice Cluj", spune Iulia Perşa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Poliţiştii vor intensifica controalele până în ajunul Crăciunului.


Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza