Comisia "sparanghelul" ajunge cu investigaţiile la ministere şi ambasade

Comisia "sparanghelul" ajunge cu investigaţiile la ministere şi ambasade

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este invitat săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel de pe Aeroportul Cluj.

"Secretariatul comisiei a trimis azi (marţi - n.r.) domnului ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitaţia la audieri pentru marţi, 25 august, ora 13,00", anunţă comisia.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, declara cu o săptămână în urmă că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în aeroport pe 9 aprilie, iar acum comisia îşi îndreaptă atenţia către Ambasada României din Germania şi, ulterior, spre miniştrii Transporturilor, de Interne şi de Externe.

"Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter. Imediat ajungem şi la miniştri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe", a explicat social-democratul.

El a susţinut că au fost constatate "disfuncţionalităţi profunde în comunicare, în organizare, iar vidul legislativ este foarte clar".

Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, Pro România şi ALDE.

Comenteaza