Comunicatul Electrogrup, vis-a-vis de cazul Apostu

Comunicatul Electrogrup, vis-a-vis de cazul Apostu
Societatea care a obţinut de la Primărie contractul camerelor de supraveghere video, a remis un comunicat, pe care îl redăm integral.

În legătură cu informaţiile apărute recent în presă, referitor la contractul de închiriere camere de supraveghere pe care Electrogrup SA îl derulează cu Primăria Cluj-Napoca şi cu privire la prezenţa la DNA a domnului Simion Mureşan în data de 9 noiembrie 2011, facem următoarele comentarii:

În ceea ce priveşte contractul „Servicii de transmisii de date la dispeceratul de monitorizare de la sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca", acesta are ca obiect închirierea reţelei de transmisii care cuprinde camerele de supraveghere urbană, reprezentând o investiţie proprie a Electrogrup SA. Atribuirea contractului de achiziţii publice s-a realizat în urma unei licitaţii publice deschise, organizate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006. În urma evaluării ofertelor depuse, cu verificarea eligibilităţii acestora şi a concordanţei cu prevederile caietului de sarcini, oferta Electrogrup SA a fost declarată câştigătoare.

Menţionăm că acesta este singurul contract încheiat între Electrogrup SA şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Investiţia Electrogrup într-o reţea de supraveghere urbană este parte a proiectelor de investiţii şi construcţii în domeniul telecomunicaţiilor pe care Electrogrup le derulează de 1 5 ani în România. Electrogrup dezvoltă proiecte de construcţii reţele la nivel naţional, contractul derulat cu Primăria Municipiului Cluj reprezentând mai puţin de 0.01% din afacerea companiei.

În ce priveşte prezenţa la sediul DNA a domnului Simion Mureşan, din data de 9 noiembrie, menţionăm ca declaraţiile solicitate domnului Mureşan de către DNA au vizat furnizarea unor clarificări în ceea ce priveşte relaţia de prietenie între familia sa şi familia domnului Sorin Apostu. În cursul serii de ieri, după audiere, domnul Simion Mureşan a părăsit sediul DNA. Nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa. Nicio altă persoană din cadrul Electrogrup SA nu a fost invitată la sediul DNA.

Subliniem faptul că Electrogrup SA nu are nicio calitate în dosarul penal aflat în instrumentarea DNA - Serviciul Teritorial Cluj.

În cursul zilei de azi, nu a mai fost solicitată prezenta domnului Simion Mureşan la DNA.

Comenteaza