Concert caritabil pentru un tânăr din Dej FOTO/VIDEO

Concert caritabil pentru un tânăr din Dej FOTO/VIDEO
Un spectacol caritabil de muzică populară a avut loc aseară în Dej. Banii încasaţi din bilete vor ajunge la un tânăr diagnosticat cu leucemie.

 

Centrul Cultural "Arta" din Dej s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cele câteva sute de persoane, care au ales să doneze 20 de lei pentru a se bucura de un spectacol extraordinar de muzică populară. Pe scenă au urcat atât artişti locali, cât şi interpreţi veniţi din Gherla sau din alte zone. Felix Gălan, Ioan Dordoi, Cristina Beldean Moşuţan, Claudiu Moldovan, Andreea Socaci, Dan Ursu, Georgiana Lobonţ şi Radu Lazăr au cântat preţ de patru ore pentru publicul dejean.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost recitalul susţinut de cunoscutul interpret Aurel Tămaş. Solistul a fost aplaudat la scenă deschisă şi nu a plecat fără să cânte celebrele melodii "Eu plângeam şi tu râdeai", "Caravana" sau "Cântec pentru mama". "E un gest uman, suntem oameni şi e normal să facem asemenea gesturi", a declarat Tămaş.

Toţi banii încasaţi în urma acestui concert vor ajunge la Mihai Paşca Pop, un tânăr de 29 de ani din Dej, diagnosticat cu leucemie acută mieloidă. Acesta are nevoie de un transplant de măduvă, însă costurile sunt extrem de mari. Aurel Tămaş a promis că va încerca să organizeze un spectacol mai mare în speranţa că oamenii vor fi alături de cauza lui Mihai. "Sper să pot să sensibilizez la Bucureşti să ofere Sala Palatului pentru o zi şi să aduc acolo colegi să putem face un spectacol", a explicat Tămaş.

 

La acest eveniment a participat şi deputatul Cornel Itu, cel care a făcut deja un prim pas pentru a-l ajuta pe Mihai. "Am luptat acolo, la Bucureşti, cu Ministerul Sănătăţii şi iată, primul demers care l-am făcut, printr-un program de compatibilizare s-a făcut un transfer de 10.000 de euro la o clinică din Israel pentru a căuta donator compatibil", a declarat Itu, care a venit la concert însoţit de senatorul Marius Nicoară şi de viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureşan.

 

Anul trecut, în decembrie, un alt concert caritabil de colinde a fost organizat pentru tânărul de numai 29 de ani. Atunci, Angela Rusu şi Ghiţă Munteanu au cântat pentru a-l ajuta pe Mihai.

 

Cei care vor să îl ajute pe Mihai Paşca Pop o pot face donând orice sumă de bani în conturile următoare:

 

Titular: Paşca Pop Mihai

Cont LEI: RO25CECECJ0308RON0710060

Cont EURO: RO46CECECJ03B2EUR0710063

Cont USD: RO79CECECJ03D6USD0710064

Conturile sunt deschise la CEC Bank SA - Agenţia Dej

Etichete
Comenteaza