Concertul Iron Maiden, start pentru numele grele la Cluj

Concertul Iron Maiden, start pentru numele grele la Cluj
Show-ul trupei britanice va deschide calea unor concerte de anvergură, sunt de părere personalităţile prezente la evenimentul de la Polus Center.
Grupul Iron Maiden a susţinut un spectacol desăvârşit, iar publicul s-a comportat pe măsură, astfel că jandarmii nu au fost solicitaţi la nici o intervenţie pe parcursul celui mai mare concert care a avut loc vreodată la Cluj.

Numărul oficial al spectatorilor a fost de 31.000, conform organizatorilor, iar în public au apărut prezentatorii TV Robert Turcescu, Cătălin Ştefănescu, Cătălin Măruţă, vedete locale ca Arpad Paszkany (în tricou alb cu Iron Maiden), Iuliu Mureşan, fotbaliştii Nuno Claro, Ionuţ Rada, PR-ul Cătălin Condurache de la Winners Tenis Club, judecătorul Cristian Danileţ, echipat cu accesorii de rocker, comisarul de poliţie Marcel Bonţidean, generalul de jandarmi Aurel Litan, Sandy Deac de la Desperado, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ion Pantelimon, chitaristul Fotzey de la grupul CASH sau vocalistul Dudu Isabel din trupa Seven, Mihai Costin - şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Horaţiu Catarig - directorul Hidroelectrica Transilvania, Emilian Roşca - inspectorul-şef al ITM Cluj, Camelia Tişe - soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Popa - fost viceprimar, actual consilier local, viceprimarul Laszlo Attila, Pali Peter, Ştefan Gadola şi Ioan Socea - şefii Energobit, Bogdan Petrina de la Bogart şi Teofil Mureşan de la Electrogrup.

“A fost extraordinar! Mi se pare incredibil ca nişte oameni de vârsta mea să facă un show atât de dinamic, să aibă atâta vitalitate. A fost un concert fantastic!”, a apreciat Iuliu Mureşan, şeful clubului CFR Cluj. “Este un semnal că se poate şi la Cluj. Am primit mesaje de la prieteni de peste tot care ne felicitau pentru organizare. Clujul s-a dovedit pregătit pentru două evenimente majore: concertul Iron Maiden şi Champions League, care va începe în septembrie. Prezenţa unor echipe mari de fotbal va aduce în oraş aceleaşi energii”, a apreciat preşedintele CFR Cluj.

“A fost eveniment de admirat pentru ce s-a întâmplat pe scenă, dar şi în afara ei”, a comentat generalul Aurel Litan. “Nici un incident nu s-a înregistrat pe parcursul concertului, deşi am avut căldură şi alcool la faţa locului. Am vorbit cu oameni din Bulgaria şi Grecia, care au fost foarte impresionaţi de ordinea de la Cluj. Sincer, nici nu aveam emoţii. Eu am mai fost la concerte heavy metal şi hard rock, am fost la Metallica la Bucureşti şi am observat că la acest gen de evenimente oamenii vin pentru muzică, nu ca să provoace scandaluri”, a punctat generalul.

“Sunetul nu a fost prea strălucit. Am făcut un tur al spaţiului din faţa scenei şi am constatat că de peste tot se auzea la fel”, este de părere Radu Zărnescu, organizator de evenimente. “Am fost la patru concerte Iron Maiden. Mi s-a părut că artiştii erau uşor obosiţi la Cluj, de obicei făceau mai mult show. Ar fi un start pentru venirea unor trupe mari la Cluj, într-un oraş în care până acum cel mai mare concert a fost al lui Julio Iglesias şi cel mai apreciat, primul recital Phoenix de după Revoluţie”, a spus Zărnescu.

Lipsa din concert a mai multor hituri Iron Maiden a fost regretată de mulţi spectatori. Alţii s-au plâns de berea “diluată” şi scumpă sau de faptul că râvnitele brăţări inscripţionate cu Iron Maiden nu au ajuns la toată lumea. Una peste alta, cu toţii au plecat impresionaţi de show-ul electrizant şi de atmosfera de festival de prin barurile în care rockeri din toată ţara au petrecut până târziu. “Sper să mai fie concerte mari la Cluj, să revenim în curând”, a spus Călin, din Ploieşti.

“Clujul a dovedit că măcar pentru o oră şi jumătate poate fi un oraş cu adevărat occidental”, a afirmat Liviu Alexa, de la agenţia Imagistica. Au fost lucruri care au ţinut de noroc, a mărturisit organizatorul evenimentului, pe care vremea l-a ţinut “cu inima cât un purice” până la final, iar managementul artiştilor a întârziat din cauza traficului dinspre Vama Nădlac.

“Când au ajuns, oamenii s-au mişcat incredibil de repede şi au recuperat timpul pierdut. Înainte de concert am dat mâna cu artiştii, care ne-au mulţumit că am făcut acest efort care presupune costuri şi mobilizări teribile. Sunt nişte oameni foarte modeşti şi politicoşi”, a dezvăluit Alexa. După concert, vedetele au plecat la Budapesta.

20 de fani duşi la ambulanţă

La cele două autospeciale amplasate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost înregistrate 20 de cereri. Solicitările au venit pentru asistenţă medicală de urgenţă, în urma unor afecţiuni cauzate de insolaţii, a stării de ebrietate şi a unui caz de epilepsie, au anunţat oficialii instituţiei.

S-a terminat berea la Bulgakov

Primul magazin non-stop de pe Calea Floreşti a fost invadat de sute de fani însetaţi, care au stat la o coadă imensă. La cafeneaua Bulgakov, din centrul oraşului, berea s-a epuizat în scurt timp. Cel mai asaltat a fost localul Hard din complexul studenţesc Observator, unde aceştia au petrecut până în zori.
Comenteaza