Concluziile după Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mihaela Suciu: „Este un fel de selecție de soluții. Vom avea cel puțin trei”

Concluziile după Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mihaela Suciu: „Este un fel de selecție de soluții. Vom avea cel puțin trei”
| Foto: Ziua de Cluj

Mihaela Rodica Suciu, director general DEER, a tras concluziile după prima zi a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, organizat de Distribuție Energie Electrică Romania la Cluj-Napoca.

Mihaela Rodica Suciu - Directorul general al Distribuție Energie Electrică România (DEER), a tras câteva concluzii după prima zi a evenimetului organizat la Cluj-Napoca.

„Cred că a fost o zi cu multe informații în domeniul nostru și domeniul de securitate cibernetică. Speakerii care au fost la cele două paneluri ne-au confirmat așteptările. Au venit cu teme noi. Vrem să apropiem domeniul nostru de distribuție energie electrică cu cel de securitate cibernetică. Sunt diferite, dar interferează și mai ales zona de legislativ, autoritate de reglementare. Cred că au înțeles ieri de nevoile domeniului energetic.

În al doilea panel, unde am interacționat cu conducătorii companiilor din domeniul energetic, am înțeles că această necesitate există peste tot. Doar că, unii au curajul să recunoască, alții n-au. Eu am recunoscut că acest forum este generat de necesitatea de a identifica soluții. Astăzi pot fi soluții tehnice. Eu și colegii mei absorbim informațiile auzite aici pentru ca să știm cum ne poziționăm de acum în colo sau ce achiziții facem, care sunt soluțiile care ni se potrivesc. Până la urmă, astăzi este un fel de selecție de soluți. Dar colegii mei au înțeles care sunt direcțiile și am înțeles că necesitatea există, că am făcut bine organizând acest forum de securitate cibernetică și că la sfârșit vom avea cel puțin trei soluții.

Eu sunt foarte mulțumită de rezultatul zilei de ieri și de faptul că toți cei prezenți au fost mulțumiți, bucuroși că sunt aici, pentru că era clar că nevoia era pentru ei. S-au întâlnit cei care aveau nevoie cu cei care aveau soluții, iar soluția finală este, zic eu, că vom avea problemele parțial rezolvate, dacă nu chiar în totalitate”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Mihaela Rodica Suciu. 

Mihaela Rodica Suciu afirmă că aproape toți managerii departamentelor importate din DEER se află la Cluj-Napoca pentru acest eveniment.

Comenteaza