Concurenţă acerbă la şcoala de poliţie din Cluj. Vezi câţi candidaţi s-au înscris

Concurenţă acerbă la şcoala de poliţie din Cluj. Vezi câţi candidaţi s-au înscris
Ideea unei cariere în Poliţie atrage un număr ridicat de tineri. La înscrierile din acest an pentru concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca concurenţa a fost acerbă.

Pe cele 125 de locuri scoase la concurs de şcoala de poliţie clujeană au fost depuse un număr de 719 dosare, concurenţa fiind de şase candidaţi pe un loc. Dintre aceştia, 709 s-au înscris pe cele 120 de locuri puse la bătaie pentru etnicii români, şase pe locurile pentru etnicii romi, trei la număr, şi patru pe cele două locuri pentru alte minorităţi.

Dintre cei 719 candidaţi înscrişi, majoritatea, 474, au fost de sex masculin, iar 245 au fost de sex feminin.

Concursul de admitere se va desfăşura în perioada 8-11 septembrie. Acesta constă în două probe eliminatorii (contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice), ce vor avea loc în 8 şi 9 septembrie, şi o probă de verificare a cunoştinţelor de limba română, respectiv a celor de limbă străină, care va fi suţinută joi, 11 septembrie. Candaţii vor putea alege, la proba de verificare limbii străine, între engleză şi franceză.

Contravizita medicală va avea loc la sediul şcolii, din str. Corneliu Coposu nr. 89-91, iar probele de verificare a aptitudinilor fizice se vor desfăşura în complexul sportiv Iuliu Haţieganu. Proba scrisă va fi organizată, în funcţie de numărul candidaţilor rămaşi în concurs, fie la sediul Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, fie la Liceul Tehnologic nr. 1, situat pe str. Maramureşului nr. 165/A, informează reprezentanţii şcolii.

Rezultatele vor fi afişate vineri, 12 septembrie, iar în acest an nu se percepe taxă de admitere.

 

Comenteaza