Concurs de sănii pentru primari şi parlamentari la Serbările Zăpezii de la Băişoara

Concurs de sănii pentru primari şi parlamentari la Serbările Zăpezii de la Băişoara
Primari, parlamentari şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj sunt aşteptaţi la cea de-a 11-a ediţie a Serbărilor Zăpezii în staţiunea Băişoara la un concurs de sănii, la manifestări urmând să participe şi peste 1.200 de copii, care vor beneficia inclusiv de "cursuri de supravieţuire".

Palatul Copiilor Cluj-Napoca organizează, începând de joi, cea de-a XI-a ediţie a Serbărilor Zăpezii în staţiunea Băişoara, în cadrul căreia se va desfăşura o probă pentru VIP-uri, un concurs pe sănii, la care sunt aşteptaţi să participe primari, parlamentari şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Directorul Palatului Copiilor Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că la Serbările Zăpezii de la Băişoara sunt aşteptaţi peste 1.200 de copii din 15 judeţe, bugetul manifestării depăşind 100.000 de lei.

Sâmbătă, vor fi organizate concursuri specifice iernii - slalom paralel pe schiuri, trenuleţul zăpezii, dar va fi şi un concurs de sănii pentru VIP-uri.

"Va fi o întrecere între primari, demnitari şi parlamentari. Avem confirmări că vor veni la Băişoara preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, deputaţii Alexandru Cordoş (PSD), Adrian Gurzău (PDL) şi Horea Uioreanu (PNL), precum şi mai mulţi primari de localităţi din zonă", a precizat Cuibus.

Potrivit acestuia, la Serbările Zăpezii va participa şi un detaşament de militari ai Diviziei 4 Infanterie "Gemina", care le vor preda copiilor "cursuri de supravieţuire".

"Militarii vor construi un iglu şi îi vor învăţa pe copii să facă focul în aer liber, în condiţii de iarnă", a declarat Valentin Cuibus.

Programul Serbărilor Zăpezii de la Băişoara mai cuprinde spectacole de muzică uşoară şi folclorică, coborâre cu torţe pe schiuri, un foc de tabără, un foc de artificii şi discotecă în aer liber.

Manifestarea se va încheia duminică.

 

Etichete
Comenteaza