Consilier judeţean declarat incompatibil de ANI: soţia este administratorul unei firme care face lucrări pentru CJ Cluj

Consilier judeţean declarat incompatibil de ANI: soţia este administratorul unei firme care face lucrări pentru CJ Cluj
Are funcţie în instituţia beneficiară, şi încasează bani prin firma care execută lucrările. Este vorba de consilierul judeţean PSD Traian Cuc, din Cluj, a cărui soţie este asociat în firma care execută o serie de lucrări comandate de instituţia publică.

Potrivit ANI, situația lui Cuc este evaluată încă din luna august,  iar reprezentanţii instituţiei spun că acesta a încălcat legislaţia privind incompatibilitatea, "ca urmare a încheierii de către Consiliul Județean Cluj, instituție în care domnul Traian Florinel Cuc exercită funcția de consilier județean PSD, a unui contract având ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodăria de apă din localitatea Cămărașu, cu Gentilia Construct SRL", societate în cadrul căreia soţia lui Cuc este asociat şi administrator.

Cuc e în funcţie din 23 iunie 2004. Conform legislaţiei, citate de ANI, Cuc nu va mai avea dreptul de a  exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

"În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate", conform unui comunicat al ANI.

Cuc poate contesta raportul de evaluare în 15 zile.

Cuc nu şi-a ascuns niciodată statutul la Gentilea Construct: în baza de date a Consiliului Judeţean acesta figurează ca angajat al companiei, iar adresa sa de e-mail pusă la dispoziţia instituţiei este creată pe domeniul gentilea.ro.

Comenteaza