Consiliul local va aloca două milioane de lei pentru spitalele clujene

Consiliul local va aloca două milioane de lei pentru spitalele clujene
Şapte spitale clujene şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" vor primii bani de la bugetul local pe anul 2012 pentru reparaţii şi achiziţionarea de aparatură medicală.

Consiliul local Cluj-Napoca va analiza în şedinţa de luni proiectul privind alocarea sumei de două milioane de lei de la bugetul local pe anul 2012 pentru reparaţii, construcţii, achiziţionarea de aparatură medicală la spitalele clujene şi pentru servicii de medicină dentară ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu".

Instituţiile medicale clujene care au depus solicitări de finanţare sunt Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Nicolae Stăncioiu", Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor" şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" a depus proiectul social „Promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie", conform Protocolului semnat încă din anul 2009 cu Primăria Cluj-Napoca prin care se asigură accesul la tratamente stomatologice unor categorii de clujeni "care altfel nu şi-ar permite aceste tratamente", după cum spune primarul interimar Radu Moisin.

Comenteaza