Consiliul Maghiar din Transilvania: târgul de Crăciun din centrul Clujului e "un bâlci" VIDEO

Consiliul Maghiar din Transilvania: târgul de Crăciun din centrul Clujului e
Bâlci în centrul Clujului. Aşa au caracterizat Consiliul Maghiar din Transilvania târgul de Crăciun organizat de primărie în Piaţa Unirii. Reprezentanţii maghiarilor se plâng că modul în care a fost amenajată piaţa strică armonia arhitecturală a zonei şi spun că evenimentele ar fi putut fi organizate şi în alte locaţii din oraş.

În opinia liderilor Consiliului Maghiar din Transilvania, amplasarea patinoarului şi a căsuţelor de lemn în Piaţa Unirii nu reprezintă altceva decât o batjocură la adresa istoriei de sute de ani a bisericii Sfântul Mihail. De asemenea, spun reprezentanţii maghiarilor, evenimentele care au loc aici tulbură slujbele religioase care au loc în interiorul lăcaşului de cult.

În scrisoarea adresată primarului interimar Radu Moisin, preşedintele CNMT Cluj contestă organizarea târgului de Crăciun în Piaţa Unirii: "Aceste gherete dezgustătoare împrăştiate la întâmplare, dar şi patinoarul care ocupă aproape jumătate din piaţă nu fac altceva decât să strice armonia unică dintre monumentul regelui Matei Corvin şi biserica din spatele său, spre dezamăgirea localnicilor, dar şi a turiştilor care ne vizitează urbea. Stăm aşadar consternaţi în faţa acestei hotărâri a Primăriei Cluj de a organiza "târgul de Crăciun" şi de a amplasa patinoarul respectiv, cu mulţimea, zgomotul şi gunoiul aferent, tocmai în centrul istoric al oraşului".

În replică, reprezentanţii primăriei spun că târgul de Crăciun se bucură de aprecierea publicului. "Am continuat şirul acestor evenimente datorită succesului pe care îl au publicul clujean. De asemenea am avut grijă ca orice mobilier urban care este amplasat acolo să fie în concordanţă cu arhitectura din zonă. Evenimentele au ore de desfăşurare astfel încât să nu deranjeze slujbele religioase de la biserica din apropiere", spune Andrada Rarău, de la biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii va fi deschis până pe 23 decembrie.

Comenteaza