“Conti”, ocupat ilegal de protestatari

“Conti”, ocupat ilegal de protestatari
Un grup de activişti ecologişti au ocupat ieri, timp de patru ore, clădirea părăsită a fostului hotel Continental din centrul oraşului. Administratorul judiciar al societăţii care deţine hotelul a formulat plângere penală pentru “tulburare de posesie”, după care poliţia i-a scos forţat pe activişti din imobilul monument istoric.

Cei şase activişti ecologişti au afişat meshuri şi bannere "Revoluţia începe la Roşia Montană". Printre protestatari se numără vocalistul formaţiei Luna Amară, Mihnea Blidariu, şi actorul Paul Socol. Clădirea fostului hotel Continental a fost cumpărată în urmă cu şase ani de un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tămaş, prin Ardeleana SA. Clădirea a fost părăsită de atunci şi folosită de doar două ori, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Dorel Tămaş este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiuni economice, fiind fugit din ţară. Între timp, societatea Ardeleana a intrat în insolvenţă, fiind administrată de lichidatorul judiciar Emil Gros, care a declarat că cei şase au intrat ilegal în imobil.

"Eu am aflat azi-dimineaţă (ieri - n. red). Nu le-am dat nici un acord pentru aşa ceva şi am trimis prin fax plângere penală la Poliţia Cluj-Napoca pentru a elibera imobilul", a spus lichidatorul. După patru ore în care activiştii au protestat din balcoanele hotelului, poliţiştii au intrat în clădire şi i-au scos cu forţa, după care i-au urcat în dubă. Ecologiştii au fost amendaţi de Poliţia Locală cu 2.500 de lei pentru afişaj ilegal şi sunt cercetaţi penal de poliţiştii de la Secţia 1 pentru "tulburare de posesie" şi "tulburarea ordinii şi liniştii publice".

 

Comenteaza