Contraatac în cazul Tower Park

Contraatac în cazul Tower Park
Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară susţine că cererea firmelor Sterling Development şi Sterling Business Center de a li se plăti daune de 24 de milioane de euro este nefondată şi că “investitorul este singurul vinovat pentru nerealizarea proiectului Tower Park”.

Reprezentanţii firmelor Sterling Development şi Sterling Business Center, asociate cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) pentru realizarea proiectului imobiliar Tower Park, au solicitat săptămâna trecută la Tribunalul Comercial 24 de milioane de euro de la universitate.

Firmele invocă faptul că nu ar fi terminat proiectul imobiliar din motive imputabile universităţii, mai exact pentru că nu au fost demolate clădirile de pe teren şi din cauza unei presupuse situaţii juridice complicate a terenului. Iniţial, USAMV a cerut instanţei rezilierea contractului de asociere din vina investitorilor. "În acest sens, subliniem faptul că o parte din construcţii ar fi trebuit finalizate de către investitor încă din luna noiembrie 2009. Având în vedere neexecutarea culpabilă a obligaţiilor asumate de către partenerul nostru contractual, am fost nevoiţi să ne adresăm instanţei de judecată în vederea soluţionării situaţiei litigioase apărute între părţi", a precizat rectorul USAMV, Doru Pamfil.

Acesta consideră nefondate susţinerile reprezentanţilor firmelor că nu au terminat proiectul din cauza universităţii. "Aceste susţineri sunt infirmate de argumente de natură juridică deosebit de solide, care vor fi prezentate pe larg instanţei de judecată învestite cu soluţionarea cauzei. Considerăm că acuzele aduse subscrisei de către reprezentanţii celor două societăţi nu reprezintă altceva decât o încercare de a distrage atenţia opiniei publice de la conduita culpabilă a investitorului, care este singurul vinovat pentru nerealizarea proiectului", susţine conducerea USAMV.

Reprezentanţii universităţii spun că au dat dovadă de disponibilitate în relaţiile cu investitorul, încercând să soluţioneze problemele pe cale amiabilă. "Până în prezent, nu a prezentat (investitorul - n. red.) nici o justificare rezonabilă privind neexecutarea obligaţiilor contractuale asumate şi nici nu a oferit garanţii concrete privind posibilitatea executării acestora în viitor", a precizat rectorul USAMV.

 

Comenteaza