Contrabandişti de ţigări vizaţi de percheziţii au spart trei baraje ale Poliţiei

Contrabandişti de ţigări vizaţi de percheziţii au spart trei baraje ale Poliţiei
Membrii grupării de contrabandişti de ţigări vizată de percheziţiile făcute de DIICOT Suceava în cinci judeţe au fost prinşi în flagrant în judeţul Cluj, în noaptea de marţi spre miercuri, dar au reuşit să spargă trei baraje ale poliţiştilor.

Membrii grupării specializate în contrabandă cu ţigări au spart trei baraje ale Poliţiei, în încercarea de a scăpa, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui flagrant organizat în judeţul Cluj, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava.

"În noaptea marţi spre miercuri, membrii grupării au fost depistaţi de poliţişti în judeţul Cluj. Întrucât aceştia au încercat să fugă, poliţiştii din Cluj au colaborat cu poliţiştii din Alba, care i-au prins în oraşul Aiud, având asupra lor 335.400 de ţigarete", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, în urma unui control în trafic făcut în municipiul Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona în oraşul Sighet, bărbatul având asupra sa 50.000 de euro şi 30.000 de lei.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava sunt audiaţi, în prezent, mai mulţi suspecţi din cele 20 de persoane care urmează să fie duse la audieri.

Procurorii DIICOT Suceava au făcut, miercuri dimineaţă, 28 de percheziţii în cinci judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, care ar fi produs bugetului statului un prejudiciu estimat la un milion de euro.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au făcut 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări.

Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de către membrii grupării în perioada 2014 - 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la un milion de euro.

În acest dosar au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

Comenteaza