Controale în tot județul Cluj. Amenzi de zeci de mii de lei pentru hoții de lemne

Controale în tot județul Cluj. Amenzi de zeci de mii de lei pentru hoții de lemne

Autoritățile au efectuat, în ultimele zile, controale în tot județul Cluj cu scopul de a combate și preveni tăierea ilegală a pădurilor.

Polițiștii au efectuat, în perioada 30 ianuarie – 5 februarie 2023, o serie de verificări privind transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase. Au fost executate 62 de controale și verificate peste 130 de mijloace de transport, anunță  IPJ Cluj.

În urma verificărilor au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57.000 de lei, iar 54 de metri cubi de material lemnos în valoare de 21.000 lei a fost confiscat.

La data de 1 februarie 2023, în jurul orei 17:50, polițiștii din Huedin  au oprit în trafic pentru verificări, în localitatea Valea Drăganului, mai multe vehicule care transportau lemne.

Polițiștii au constatat că transportul nu îndeplinește obligațiile de a avea în permanență o conexiune de date mobile activă și GPS-ul pornit în timpul transportului.

De asemenea, s-a constatat că există o diferență de 9,225 mc între cantitatea de material lemnos prevăzut în documente și cea reală.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 12.000 de lei, iar cantitatea de lemne în plus a fost confiscată.

Controalele au fost demarate de IPJ Cluj, împreună cu reprezentații Gărzii Forestiere Cluj și ai Direcției Silvice Cluj.

Comenteaza