Copil de 11 ani, rănit după ce un stâlp de lemn a căzut peste el, într-un parc de agrement

Copil de 11 ani, rănit după ce un stâlp de lemn a căzut peste el, într-un parc de agrement
Nici în parcuri copiii nu mai sunt în siguranţă. Unul de 11 ani a fost operat de două ori, după ce un stâlp dintr-un parc i-a căzut în cap. Incidentul s-a petrecut la Luncani, lângă Câmpia Turzii.

Denis, elev în clasa a V-a la Şcoala Mihai Viteazu din „Câmpia Turzii", a ieşit abia ieri din spital, după ce a fost supus la două operaţii chirurgicale complexe: una suferită la cap, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca şi alta, la picior, la Clinica de Ortopedie. Este transportat, în braţe, de către unchiul său şi adus, pentru consultaţie, în vederea acordării unui certificat medico-legal. Mama lui, Liana, vorbeşte încontinuu la telefonul mobil, ţinându-şi la curent rudele cu privire la starea de sănătate a băiatului. Povesteşte aceasta: „Este incredibil ce ni s-a putut întâmpla, tocmai de 1 mai. Ne aflam la baza de agrement din Luncani, o zonă frumoasă, cu lacuri, căsuţe şi un fel de parc, amenajat, unde vizitatorii pot practica diverse sporturi, cum ar fi: trecerea peste punţi mobile şi altele. Ei bine, tocmai când fiul meu se afla pe o astfel de <punte suspendată>, la înălţimea de circa un metru, unul din stâlpii acesteia a cedat şi a căzut, direct peste el."

Mama băiatului relatează cum, după producerea accidentului, a sosit degrabă de la Spitalul din Câmpia Turzii o ambulanţă care l-a transportat pe copil până într-un loc unde s-a intersectat cu un echipaj SMURD. Acesta l-a îmbarcat pe copil în propriul vehicul, transportându-l la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj-Napoca. Au urmat apoi clipe grele pentru copil şi părinţii săi: două operaţii dificile, la "Neurochirurgie" şi apoi la "Ortopedie", amblele încununate de succes. Astăzi însă, doctorii de la I.M.L. Cluj nu i-au putut elibera certificat medico-legal tânărului deoarece - dată fiind gravitatea cazului - Poliţia Municipiului Câmpia Turzii trebuie să le solicite acest lucru, după ce părinţii vor face plângere penală împotriva patronului bazei de agrement din Luncani, cel despre care se presupune c-ar fi vinovat de starea parcului. "Vrem să se ni se facă dreptate după această suferinţă îndurată de copil, care e doar la început, fiindcă mai are multe zile de tras. Numai ca să-şi pună piciorul pe pământ, băiatul mai trebuie să aştepte vreo două săptămâni, darmite celelalte operaţiuni de recuperare. Şi nu în ultimul rând, nu ştim cum va putea finaliza acest an şcolar, " declară mama lui Denis, înainte de a urca în maşina care urmează să-i ducă pe toţi trei la Câmpia Turzii.

 

Comenteaza