Copilotul din avionul prăbuşit va fi operat mâine VIDEO

Copilotul din avionul prăbuşit va fi operat mâine VIDEO
Ecourile accidentului aviatic din judeţul Cluj nu s-au stins. Astăzi şi-a înaintat demisia ministrul de Interne Radu Stroe, iar interimar a fost numit vicepremierul Gabriel Oprea. Între timp, la Cluj continuă să rămână internaţi 4 dintre răniţi. În starea cea mai gravă se află copilotul Răzvan Petrescu: acesta va fi supus, mâine, unei noi intervenţii chirurgicale la Spitalul de Urgenţă din Cluj. Va suferi o operaţie la nas, dar medicii vor interveni şi la nivelul femurului. Alături de Răzvan Petrescu sunt părinţii, dar şi logodnica sa, care îl vizitează zilnic la spital.

Tatăl lui Răzvan, Dan Petrescu, pilot şi coleg cu fiul său, a fost prima persoană care a aflat de accident, chiar din gura copilului său, care l-a sunat imediat după aterizarea forţată. Părinţii copilotului, dar şi logodnica sa au venit într-un suflet din Bucureşti şi îl vizitează zilnic la spital. Nu vor cere transferul său la un spital din capitală pentru că mutarea ar fi prea riscantă pentru Răzvan. Dan Petrescu dă mai multe detalii în materialul video

Copilotul va fi supus mâine unei noi intervenţii chirurgicale. Acesta, dar şi ceilalţi trei medici care au fost răniţi în accidentul aviatic sunt toţi internaţi în aceeaşi rezervă de terapie intensivă. Au dreptul la o jumătate de oră de vizite pe zi şi doar rudele apropiate pot să îi vadă. Medicul Valentin Calu, de la spitalul Elias, a fost astăzi vizitat de naşul său. Adrian Cimpoiaşu, naşul medicului Valentin Calu, spune în materialul video în ce condiţie şi-a găsit finul.

Medicii clujeni spun că starea celor 4 răniţi este bună.

RĂNIŢII EVOLUEAZĂ BINE
SURSA: Spitalul de Urgenţă cluj

"Evoluţia celor 4 pacienţi internaţi în terapie intensivă este favorabilă. La unul din cei 4 pacienţi, astăzi, s-a redus şi s-a fixat chirurgical fractura de piramidă nazală. Pentru copilot rabdomioliza s-a redus şi urmează să fie programate intervenţiile ortopedice", au transmis medicii. Cei patru pacienţi internaţi la Cluj nu pot fi externaţi încă şi nici transferaţi la spitale din Bucureşti deoarece starea lor de sănătate este fragilă şi ar putea apărea complicaţii în timpult ransferului, mai spun doctorii.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza